Genesis GV80, primul SUV de lux de la Hyundai

Genesis GV80, primul SUV de lux de la Hyundai

Genesis GV80 nu este doar primul SUV al mărcii sud-coreene. Este și primul crossover de lux al Hyundai Motor Group. Însă, clienții de pe Bătrânul Continent nu vor avea acces la el.

Genesis a lansat oficial noul GV80 drept al patrulea model al casei – după sedan-urile G70, G80 și limuzina G90. Noul SUV are dimensiuni impozante și va lupta cu oferta europeană și americană în Coreea de Sud, dar mai ales în SUA. Astfel, noul Genesis GV80 poate fi configurat inclusiv cu trei rânduri de locuri.

Genesis GV80, primul SUV de lux de la Hyundai

Debutul nord-american a avut loc la Miami, acolo unde Genesis a prezentat și noi detalii despre GV80. Designul se înscrie cu brio în limbajul stilistic al mărcii, actualizat odată cu introducerea noului G90. Interiorul este luxos și digitalizat, de la instrumentarul de bord la sistemul de infotainment. Acesta din urmă are ecran de 14,5 inch și sistem de navigație cu realitate augmentată.

Genesis GV80, primul SUV de lux de la Hyundai

Noul SUV va fi disponibil în versiuni cu tracțiune spate sau AWD. Pentru piața de acasă, din Coreea de Sud, constructorul oferă un propulsor diesel de 3 litri și 278 CP / 588 Nm. America de Nord va primi, în schimb, două motoare turbo pe benzină. De bază va fi un patru cilindri de 2,5 litri și 300 CP. Cealaltă opțiune o reprezintă sistemul V6 de 3,5 litri și 370 CP.
https://youtu.be/G2de_2_2jbc

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top