Genesis GV70 Electrified: versiunea electrică a SUV-ului coreean

Brandul premium din Coreea, Genesis, a lansat un nou model electric: versiunea pe baterii a SUV-ului GV70.

Genesis este divizia premium a grupului Hyundai Kia, marca fiind deja prezentă de câțiva ani pe piața nord-americană, dar debutând de curând și pe o serie de piețe din Europa.

Genesis GV70 Electrified

Portofoliului Genesis s-a îmbogățit acum cu o versiune electrică a SUV-ului GV70. Premiera a avut loc în cadrul Salonului Auto de la Guangzhou, China. Noul SUV electric folosește două motoare, câte unul pentru fiecare punte, acestea oferind o putere totală de 490 CP, atunci când activăm modul Boost. Pentru rularea ăn mod normal, puterea este de 217 CP. Cu modul Boost activat, SUV-ul electric poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 4.5 secunde.

Vizual, noul GV70 Electrified este aproape similiar cu omologul său cu motor termic. Varianta electrică are grila frontală revizuită, în spatele acesteia ascunzându-se portul de încărcare, iar un ochi mai ager va observa lipsa evacuărilor finale ale sistemului de eșapament.

La interior, Genesis a ales materiale premium, dar prietenoase cu mediul înconjurător. Atmosfera este una clasică, interiorul fiind dominat de un display amplasat deasupra consolei centrale.

Coreenii nu au comunicat capacitatea bateriei, dar aceasta folosește o arhitectură la 800C și suportă încărcări rapide la stații de până la 350 kW. Autonomia oficială este de 400 kilometri.

Via Genesis

 

Adaugati comentariu