Geneva 2019: Noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster – Informații și fotografii oficiale

Lamborghini Aventador SVJ Roadster (10)

Noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster primește motorul V12 cu 770 CP și 720 Nm. mașina aleargă de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde și atinge o viteză maximă de 350 km/h. Doar 800 de unități vor fi construite.

Noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster îi va ține companie la Geneva lui Huracan EVO Spyder, dezvăluit săptămâna trecută.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster (7)

De 8,8 secunde are nevoie Aventador SVJ Roadster pentru a atinge o viteză de 200 km/h și poate frâna de la 100 km/h la 0 în 31 de metri. Modelul beneficiază de prezența sistemului patentat de aerodinamică al companiei, LDVA 2.0 (Lamborghini Dinamica Veicolo Attiva 2.0), care face sute de calcule în doar 500 de milisecunde, pentru a oferi cea mai bună setare. Prize mari de aer amplasate pe lateral optimizează fluxul de aer.

Acoperișul Roadster-ului, construit din fibră de carbon, poate fi controlat cu ajutorul unor manete aflate în cabină. Sistemul simplu a permis menținerea greutății modelului sub control. Astfel, Roadster-ul cântărește 1.525 de kilograme, cu doar 50 mai mult ca versiunea coupe.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster (2)

Mașina este echipată cu LDS (Lamborghini Dynamic Steering). Motorul V12 este cuplat la o transmisie cu șapte rapoarte, Independent Shifting Road, și la un sistem de tracțiune integrală. SVJ Roadster aleargă pe jante Nireo din aluminiu cu anvelope Pirelli P Zero Corsa. Opțional, se pot comanda și pneuri Pirelli P Zero Trofeo R.

Trei moduri de rulare sunt disponibile: STRADA, SPORT și CORSA, care pot fi selectate prin intermediul sistemului ANIMA. Informațiile relevante vor fi redate pe instrumentarul de bord digital cu grafică Kombi. Sistemul de navigație și sistemul multimedia vor fi oferite opțional, dar gratuit.

Lamborghini Aventador SVJ Roadster (3)

La Geneva va fi prezentat un exemplar vopsit în noua culoare mată bronzo zenas, dar vor fi disponibile în gamă, 350 de culori.

Primii clienți își vor primi mașina în vara acestui an. În Europa, noul Lamborghini Aventador SVJ Roadster va avea un preț de pornire de 387.007 euro.

Adaugati comentariu