Geneva 2019. Prototipul Honda E – Când va intra în producție prima Honda electrică?

Honda E Prototype (7)

Prototipul Honda E a fost prezentat la Geneva, la un an după dezvăluirea unui concept care îi anticipa sosirea. Constructorul nipon va demara în curând producția primei sale mașini electrice.

FOTO: Răzvan MĂGUREANU

Viitoarea Honda E va primi o autonomie de peste 200 de kilometri și funcție de încărcare rapidă a bateriei: aceasta se va încărca până la 80% din capacitate în doar 30 de minute.

Honda E Prototype (1)

Versiunea pre-serie păstrează farurile LED cu formă rotundă, așa cum le cunoaștem de la concept, un element negru în mijlocul capotei și panoul negru care înlocuiește grila convențională, pe care Honda ar putea să o folosească în vederea transmiterii de mesaje celorlalți participanți la trafic.

Honda E Prototype (9)

Și prototipul primește mânere escamotabile și camere de luat vederi în locul oglinzilor convenționale, așa cum am văzut și la noul Audi e-tron. Imaginile captate de camera sunt redate pe ecranele sistemului Camera Mirror, amplasate în părțile laterale ale bordului, în apropierea montanților față.

Honda E Prototype (2)

Versiunea de serie, integrată în planul “Electric Vision” al celor de la Honda, va intra în producție spre finele acestui an, astfel că aceasta ar putea fi prezentată în toamnă, la Salonul Auto de la Frankfurt. Sistemul de propulsie rămâne, în continuare, secret. Honda plănuiește ca, până în 2025, două treimi din portofoliul companiei să fie reprezentat de vehicule electrice.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top