Grupul Gothaer a încheiat anul financiar 2013 cu o creştere de 3,3%

Grupul german Gothaer, prezent pe piaţa asigurărilor din România, a anunţat că a înregistrat în 2013 o creştere a primelor brute subscrise de 3,3%, ajungând astfel la peste 4,233 miliarde de euro.

Această creştere se situează peste nivelul celei înregistrate de piaţa germană (de 3%). La această evoluţie au contribuit segmentele asigurărilor de tip property şi de accidente, cu o creştere de 6% şi segmentul asigurărilor de viaţă, cu o creştere de 3,5%. Segmentul asigurărilor de sănătate a înregistrat o scădere de 2,8%.

Profitul grupului s-a menţinut la nivelul anului 2012 (107 milioane de euro), iar capitalul acestuia a fost majorat cu 4,5 procente, până la 1,519 miliarde de euro.

Pe plan internaţional, cele două subsidiare ale grupului (România şi Polonia) înregistrează o evoluţie pozitivă.

Grupul Gothaer a intrat în 2012 pe piaţa din România şi a devenit anul acesta acţionar unic al Gothaer Asigurări Reasigurări, compania convingând grupul că merită întreaga sa susţinere datorită creşterii de peste 75% a primelor brute subscrise înregistrate în 2013, situându-se în prezent pe locul 12 în piaţa de asigurări generale din România.

De asemenea, Gothaer Towarzystwo Ubezpieczeń S. A.(filiala din Polonia a grupului Gothaer)  s-a impus pe piaţa locală şi ocupă în acest moment locul 11 pe segmentul de asigurări generale. Asigurătorul are o activitate semnificativă pe segmentul corporate din Polonia, urmând strategiile de subscriere şi de dezvoltare a produselor folosite în piaţa germană de Gothaer Allgemeine.

„Vrem să ne îmbunătăţim în continuare poziţia solidă în piaţă şi să obţinem o creştere anuală de 3% a primelor până în anul 2016. Astfel, mizăm pe o strategie axată pe mai multe canale de distribuţie. Implementarea acesteia se va face prin intermediul unei platforme moderne de comunicare şi printr-o integrare coerentă a canalelor de vânzare”, a declarat Dr. Karsten Eichmann, noul CEO al Gothaer Versicherungsbank VvaG

Rating-urile grupului Gothaer au fost reconfirmate de agenţiile Fitch Ratings şi Standard & Poor’s pentru anul financiar 2013, respectiv 2014. Perspectivele sunt în continuare „stabile”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top