Grupul IAC, prezent şi în România, a inaugurat o nouă fabrică în Cehia

Grupul International Automotive Components (IAC) a demarat producţia pentru panouri de uşă premium în localitatea Prestice din Republica Cehă. Noua locaţie va fi cea de-a treia operaţiune a companiei în Prestice şi va adăuga 800 de locuri de muncă calificate la cele 1.300 deja angajate de IAC în zonă.

IAC a investit peste 40 de milioane de dolari în noua unitate, care acoperă o suprafaţă de peste 350.000 de metri pătraţi. Compania are tot în Prestice şi un centru de excelenţă.

În octombrie 2012, grupul a deschis la Balş o fabrica pentru producţia de planşe de bord, console centrale, panouri portiere-spate, panouri portiere-faţă şi plafoane, iar in anul 2014, a primit certificarea de calitate Q1 din partea principalului sau client, Ford Motors, Romania.

În ultimi ani, fabrica de la Balş a cunoscut o dezvoltare activităţii, ajungând la un număr de peste 400 de angajaţi datorita proiectelor noi aduse în fabricatie: VW, Audi, Scania, BMW, Jaguar – Land Rover.

Cu sediul în Luxemburg, IAC este lider mondial în furnizarea de componente şi sisteme auto. Vânzările companiei au fost estimate, pentru 2017, la 4,4 miliarde de dolari. Grupul IAC deţine peste 50 de unităţi de producţie în 16 ţări. Compania, cu peste 22.000 de angajaţi la nivel global, numără aproape 70 de locaţii în 20 de ţări, inclusiv 19 centre de proiectare, tehnice şi comerciale.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top