Honda Civic e:HEV a debutat oficial pe piața europeană

Honda a lansat oficial noua generație a modelului compact Civic în variantă europeană. Cea mai mare noutate este adoptarea sistemului e:Hev hybrid cunoscut de la modelele Jazz și HR-V.

A 11-a generație a modelului compact Civic a debutat oficial pe piața europeană. Noul model va fi disponibil exclusiv în versiune hybrid folosind sistemul e:HEV. Spre deosebire de Honda Jazz, Jazz Crosstar și HR-V, care folosesc sistemul hybrid în varianta cu propulsor pe benzină de 1.5 litri, noul Civic va avea sub capotă un motor de 2.0 litri și două motoare electrice.

Honda Civic e:HEV

Propulsorul pe benzină cu patru cilindri folosește ciclul Atkinson și, alături de motoarele electrice, oferă un total de 184 CP și un cuplu maxim de 315 Nm. Honda spune că noul model va emite sub 110 g/km CO2. Sistemul hibrid mai folosesește o nouă unitate de control și o baterie li-ion cu 72 celule. Puterea este transmisă către puntea față prin intermediul unei transmisii CVT.

Din punct de vedere al designului, noua generație Civic e:HEV are un stil mai simplu și mai curat față de actuala generație. Modelul european este disponibil în variantă hatchback cu hayon. La interior, Civic abordează un stil minimalist similar cu cel regăsit în interiorul modelelor HR-V și Jazz.

Noua generație este produsă la uzina Yorii din Japonia.

Via Honda

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top