Honda și Sony: parteneriat pentru gamă de mașini electrice

Gigantul japonez din domeniul electronicilor, Sony, are intenția de a intra în zona mașinilor electrice și a semnat un parteneriat cu Honda pentru dezvoltarea unei game de EV-uri.

Sony a încheiat un parteneriat cu Honda pentru dezvoltarea unei game de automobile cu emisii poluante zero. Sony și-a anunțat intenția de a construi un automobil electric încă din 2020 când a expus la Consumer Electronics Show din Las Vegas conceptul Vision-S.

Parteneriat între Sony și Honda

Sony a revenit la CES în 2022 cu un nou concept numit Vision-S 02, viziunea japonezilor pentru un SUV electric. A doua propunere Sony în domeniul auto este un concept de SUV electric cu șapte locuri, numit Vision-S 02. Noul concept împarte o serie de elemente cu conceptul Vision-S 01 sedan. Noul SUV măsoară 4.9 metri în lungime, 1.93 metri lățime, 1.65 metri sunt trecuți în dreptul înălțimii, iar ampatamentul este de 3.03 metri. Vision-S 02 cântărește 2.480 kilograme.

Parteneriatul cu Honda implică dezvoltarea unei noi companii care să gestioneze viitoarele proiecte. Dacă Honda și Sony vor găsi teren comun, primul automobil electric dezvoltat în parteneriat va fi prezentat în 2025. Sony nu intenționează să pună bazele unei uzine proprii, deci construcția mașinilor va fi făcută de Honda, pe o platformă dezvoltată de Sony.

Via Honda

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top