Honda ZR-V – informații și imagini oficiale

Honda ZR-V autoexpert.ro

Aceasta este varianta europeană a Hondei ZR-V. Modelul va fi plasat în gamă între cele două SUV-uri HR-V și CR-V.

Honda descrie noul model ca având un design sportiv, un comportament dinamic, un interior practic și o senzație premium. Publicul țintă este reprezentat de tinerii atenți la imaginea lor. Și la problemele de poluare, aș completa eu, privind sistemul de propulsie.

Acesta este un hibrid full. Îl știi de pe fratele ”de șosea”, Civic. Are un motor termic de 2.0 l și dezvoltă în total 184 CP. Consumul mediu este de 5,4 l/100 km. În testele noastre, motorul a ieșit și mai economic în multe scenarii, în echiparea compactei Civic.

Propulsia lui ZR-V

Sistemul este format din trei motoare și o baterie de 1 kWh, de înaltă tensiune. Două motoare sunt electrice. Unul are 184 CP și se ocupă de propulsarea mașinii. Celălalt este mai mic și este folosit ca generator. Al treilea este pe benzină și are patru cilindri. Din cilindreea de doi litri, dezvoltă 143 CP. Funcționează după ciclul Atkinson și are o eficiență energetică de 41%.

Ei bine, deși motorul electric propulsează mașina de cele mai multe ori, cel termic mai pune umărul în anumite condiții. Totuși, puterea maximă rămâne de 184 CP. De asemenea, motorul termic are (în cele mai multe cazuri) funcție de generator de curent pentru bateria de 1 kWh.

Platforma este cea a lui Civic, cu punte spate multilink. Printre sistemele de asistență există și asistent la coborârea pantelor.

„Noua Honda ZR-V a fost proiectată pentru a susține un stil de viață activ, și completează convingător gama noastră de SUV-uri. Combinând funcționalitatea de zi cu zi, nivelurile excepționale de confort și designul atrăgător cu dinamica sportivă și cu excepționalul nostru sistem de propulsie hibrid, e:HEV, ZR-V reprezintă evoluția perfectă a gamei noastre de modele europene”, a declarat Yutaka Kato, șef de proiect ZR-V.

➡ Vezi aici gama Honda 💡

Honda nu dă detalii clare despre dimensiunile interioare. Totuși, spune că are o versatilitate remarcabilă și că dispune de o gamă largă de zone de depozitare. Portbagajul are o ”jaluzea” retractabilă și un spațiu de depozitare dedesubt. Volumul său este de 380 l, iar rabatarea banchetei dezvăluie un total de 1291 l. Hayonul este operat electric.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top