Hypercarul indian care atinge suta în 2,3 secunde

Azani hypercarul indian autoexpert.ro

Acesta este Mean Metal Azani, hypercarul indian electric care dezvoltă 1000 CP. Iată totul despre el!

Nu subestima India! Iată un exemplu elocvent. Tata, conglomeratul ale cărui baze au fost puse în 1868, a avut un profit de 123 miliarde de dolari în anul fiscal 2019 – 2020. Câte companii la nivel mondial se pot lăuda cu o astfel de realizare? Acum, un grup de 10 parteneri și peste 200 de investitori se pregătește să dea o altă lovitură. Una de proporții mai mici, dar de mare rafinament: lansarea unui vehicul electric ultra-rapid.

Azani hypercarul indian autoexpert.ro

Hypercarul indian, numit Mean Metal Azani, vine cu specificații tehnice cel puțin remarcabile. Este atât de rapid, încât producătorii spun că dinamica sa se încadrează în a primelor 0,5% automobile din lume. E simplu să reții numerele: 1000 CP, 1000 Nm, peste 500 km autonomie, capabil de forțe laterale 2G și de o viteză maximă de 355 km/h. Curat. Trebuie să precizăm că 2G pentru accelerația laterală a unui hypercar electric este greu de imaginat. Atât poate atinge Donkerwoort D8 GTO JD70, cea mai agilă mașină de stradă din lume, care cântărește 680 kg.

Hypercarul indian, dubla doi

Azani nu e prima tentativă a companiei Mean Metal de a face un vehicul rapid. În 2015, indienii prezentaseră modelul M-Zero, cu motor V8 twin-turbo, de 4.0 litri, ce dezvolta 500 CP și 700 Nm. Din păcate, tot proiectul a rămas la nivel de intenție, iar supercarul nu a intrat niciodată în producție.

Azani hypercarul indian autoexpert.ro

Acum, însă aspirațiile sunt mult mai mari, și la fel sunt și ambițiile. Hypercarul indian are la bază o platformă skateboard din aluminiu și carbon, care încorporează o baterie de acumulatori de 120 kWh. Frânele sunt realizate din carbon compozit. Dar asta nu e nimic pe lângă afirmațiile conform cărora mașina are de 10 ori mai puține componente și este de 4 ori mai ieftin de construit. Nu se precizează, însă, raportat la ce model…

Poți chiar să și investești în compania indiană, apăsând butonul dedicat de pe site. Asta dacă ai încredere că Mean Metal Azani va vedea vreodată lumina zilei.

via Mean Metal

Adaugati comentariu