Hypercarul Mercedes-AMG One a intrat în producție

Mercedes-AMG a început producția hypercarului One într-o serie limitată la doar 275 de exemplare. Modelul este asamblat în Coventry, Marea Britanie.

Mult așteptatul hypercar Mercedes-AMG One a intrat în producția de serie. Modelul folosește tehnologie avansată preluată direct din Formula 1 și va fi produs în doar 275 de unități ce vor fi asamblate manual în Coventry, Marea Britanie.

Mercedes-AMG One

Mercedes-AMG One folosește un sistem hibrid compus dintr-un motor V6 de 1,6 litri (similar cu cel folosită de monopostul Mercedes din Formula 1) și patru motoare electrice. În total, sistemul hibrid dezvoltă 1.063 CP. Performanțele sunt pe măsură, Mercedes-AMG One putând accelera de la 0 la 100 km/oră în 2,9 secunde, iar de la 0 la 200 km/oră în 7 secunde. Viteza maximă ce poate fi atinsă este de 352 km/oră.

Motoarele electrice sunt alimentate de la o baterie de 8,4 kWh, capacitate suficientă pentru a oferi o autonomie pur electrică de 18,1 kilometri. În plus, bateria poate fi încărcată de la surse externe cu o putere de 3,7 kW.

Hypercarul are șase moduri de rulare: Race Safe, Race, EV, Race Plus, Start 2 și Individual. Ditre acestea, Race Plus și Start 2 sunt moduri gândite exclusiv pentru circuit. AMG One utilizează o caroserie cu structură monococă din fibră de carbon și oferă un pachet aerodinamic ce poate fi setat pentru modul de utilizare al mașinii. La interior avem scaune de competiție cu poziție fixă, două ecrane digitale de 10 inchi și volan cu formă specifică monoposturilor.

Via Mercedes

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top