Hyperion XP-1: supercarul american alimentat cu hidrogen a fost dezvăluit

Compania californiană Hyperion a lansat un supercar numit XP-1 alimentat cu hidrogen.

Compania americană Hyperion a prezentat oficial supercarul Hyperion XP-1. Cu un design impresionant, modelul american este un concept pentru un viitor model de serie ce va folosi ca sistem de propulsie pile de combustibil alimentate cu hidrogen.

Americanii de la Hyperion spun că versiunea de serie va începe în 2022, iar producția va fi limitată la 300 de exemplare. Dezvoltarea modelului XP-1 a început încă din 2016.

Hyperion XP-1 folosește tehnologia pilelor alimentate cu hidrogen împreună cu supercapacitori pentru stocarea energiei electrice. Energia este apoi folosită pentru alimentarea motoarelor electrice. Detaliile tehnice sunt încă limitate, dar modelul va avea tracțiune integrală, iar accelerația de la 0 la 100 km/oră se va face în 2.2 secunde.

Supercapacitorii sunt mai mici și mai ușori față de bateriile li-ion clasice, ceea ce îi permite supercarului Hyperion să aibă o greutate totală de 1.032 kg. Un alt avantaj al acestei soluții tehnice pentru stocarea energiei electrice este faptul că supercapacitorii nu sunt afectați de temperaturi extreme și sunt mai eficienți.

Tehnologia este folosită și de supercarul italian Lamborghini Sian FKP 37 hybrid.

Având un rezervor din fibră de carbon pentru stocarea hidrogenului necesar, supercarul Hyperion XP-1 va avea o autonomie de 1.600 km la viteze legale.

Via Autocar

Adaugati comentariu