Lamborghini Siàn este primul model hybrid al mărcii italiene

Lamborghini-Sian

Lamborghini aduce la Salonul Auto de la Frankfurt primul său model hybrid: motor V12 de 6.5 litri cu supercapacitor pentru o putere totală de 819 CP.

Lamborghini a prezentat oficial cel mai puternic model din gama sa. Noul model poartă numele Siàn și va debuta oficial săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Frankfurt.

Noul model va fi produs în serie limitată la Sant’Agata Bolognese și are un design inspirat de conceptul electric Terzo Millennio. Vor fi produse doar 63 de exemplare, iar prețul de pornire pentru Lamborghini Siàn este de 3.2 milioane euro.

Mai important, noul Lamborghini Siàn este primul model hybrid produs vreodată de către constructorul italian. Siàn folosește un sistem mild-hybrid la 48V ce include un motor electric integrat în cutia de viteze ce generează 34 CP. Motorul electric poate fi folosit la manevrele de parcare.

Lamborghini-Sian

În locul acumulatorilor, Lamborghini va folosi un supercapacitor. Capacitorul este încărcat prin recuperarea energiei la frânare. Alături de sistemul electric, Lamborghini mizează pe un motor V12 de 6.5 litri ce dezvoltă 785 CP la 8.500 rot/min și 720 Nm. Puterea totală a sistemului este de 819 CP, Lamborghini Siàn devenind astfel cel mai puternic model de serie produs de constructorul italian până acum.

Lamborghini-Sian

Puterea este transmisă prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală și o transmisie automată cu șapte trepte. Lamborghini Siàn poate accelera de la 0 la 100 km/oră în 2.8 secunde, iar viteza de top este estimată la peste 350 km/oră.

Conceptul electric Lamborghini Terzo Millennio

La nivel de design, Lamborghini Siàn este o apariție extrem de spectaculoasă. Anumite elemente de design au fost inspirate de legendarul model Countach, în timp ce blocurile optice în formă de Y sunt preluate de la conceptul Lamborghini Terzo Millennio.

Lamborghini-Sian

Toate cele 63 de exemplare Lamborghini Siàn vor putea fi personalizate prin intermediul diviziei Lamborghini Ad Personam. Toate exemplarele Siàn au fost deja vândute.

Adaugati comentariu