Hyundai Bayon: model SUV nou în gama constructorului coreean

hyundai-bayon-autoexpert-14

Hyundai a lansat oficial cel mai mic SUV din gama sa numit Bayon. Noul model va deveni un rival direct pentru SUV-uri de clasă mică ca Ford Puma sau Peugeot 2008.

Noul Hyundai Bayon este strâns înrudit cu actualul model i20 din gama constructorului coreean. A fost gândit pentru piața din Europa și împrumută o parte din elementele de design de la fratele său mai mare Kona.

hyundai-bayon-autoexpert-13

Hyundai Bayon – design îndrăzneț

În partea frontală se remarcă luminile de zi LED extrem de înguste montate în partea de sus în timp ce blocurile optice principale au fost integrate în designul ascuțit al spoilerului față. Stilul, numit Sensous Sportiness, aparține șefului de design de la Hyundai, Luc Donckerwolke. În spate, o bandă LED unește cele două stopuri verticale care reinterpretează desigul modelului i20.

Modelul Bayon are o gardă la sol de 183 mm ceea ce îi permite și excursii pe drumuri neasflatate, dar mediul principal de acțiune este orașul. Latura practică nu a fost neglijată cu un ampatament de 2580 mm și un portbagaj de 411 litri.

hyundai-bayon-autoexpert-15

Interiorul este similar cu cel al modelului Hyundai i20 și oferă instrumente de bord digitale. În fața celui de la volan există un display de 10.25 inch, iar în partea superioară a consolei centrale se află un al doilea ecran tactil de 10.25 inch (standard, acesta are 8 inch).

Gama de motorizări va fi formată din unitățile T-GDI de 1.0 litru cu sistem mild hybrid 48 V în variante de 100 sau 120 CP. Propulsorul poate fi asociat cu cutie de viteze manuală iMT cu șase trepte sau automată cu dublu ambreiaj cu șapte trepte.

hyundai-bayon-autoexpert-9

Va exista și o versiune fără sistem mild hybrid a motorului 1.0 T-GDI de 100 CP. Motorizarea de bază este motorului 1.2 aspirat de 84 CP asociată cu cutia de viteze manuală cu cinci trepte.

Modelul va putea fi echipat și cu sistem Rev Matching, ce permite sincronizarea turației motorului la retrogradarea treptei de viteze. Acest sistem este de obicei rezervat modelelor perfromante. Pentru Bayon, sistemul va fi disponibil pe motorul 1.0 T-GDI cu cutia 7DCT sau 1.0 T-GDI mild-hybrid cu cutia manuală 6iMT în modul Sport.

Via Hyundai

Adaugati comentariu