Hyundai brevetează propriul mod ”crab walk”

Hyundai Crab Walk autoexpert.ro

Crab walk este un mod de virare a roților care permite atingerea unei manevrabilități fără egal. Un brevet depus în Statele Unite arată interesul pe care îl are Hyundai în dezvoltarea sa.

Ceea ce avem în schițe este, în esență, un sistem de direcție independentă. Fiecare roată are capacitatea de a vira separat de celelalte trei. Nu e un sistem nou, pentru că inclusiv noul Hummer electric îl are, așa cum poți vedea în clipul de mai jos. Dar, în cazul coreenilor, va aduce două funcții noi.

Crab walk cu funcții noi

Astfel, modelele Hyundai echipate cu ”crab walk” vor putea inclusiv să se deplaseze complet în lateral (fig. 1D). Drept urmare, intrarea și ieșirea din parcările laterale vor fi floare la ureche. De asemenea, mașinile vor putea accesa locuri de parcare mult mai mici, pentru că nu va fi nevoie de manevre.

Apoi, roțile de pot poziționa ca în figura 1E, permițând întoarcerea mașinii în jurul axei sale. Astfel, se elimină manevrele de întoarcere ”în U” și diametrul de întoarcere scade. Totodată, centrul cercului de rotație ar putea să nu coincidă cu cel al mașinii, ca în schița din deschiderea articolului.

Niciuna dintre cele două funcții nu este prezentă pe vreun model de serie. Cererea de brevetare are 21 de pagini. În ele este se vorbește și despre funcțiile deja clasicei punți spate direcționale, pe care o vezi pe modelele de lux. Nu se știe ce modele Hyundai sau Kia vor primi acest sistem (nici măcar dacă va intra în curând în producție). Un lucru este clar, însă. Va trebui să fie un model cu patru motoare electrice integrate în roți.

sursa: United States Patent and Trademark Office

via: motor1

Adaugati comentariu