Hyundai cheamă în service 82.000 de automobile electrice

hyundai-kona-facelift-14-autoexpert.ro

Hyundai Motors va rechema în service aproximativ 82.000 de automobile electrice pentru a remedia o posibilă problemă la baterii.

Rechemarea în service va avea loc la nivel global și va afecta aproximativ 82.000 de automobile electrice marca Hyundai. Constructorul corean a mai rechemat în service 25.000 de exemplare Hyundai Kona Electric în luna octombrie a anului trecut.

Atunci, 25.564 de exemplare Hyundai Kona Electric produse între septembrie 2017 și martie 2020 au fost rechemate în service pentru un update de soft și înlocuirea bateriei.

82.000 de automobile electrice Hyundai rechemate în service

De data aceasta, rechemarea afectează mai multe modele, cele mai multe fiind însă tot Kona Electric (76.000 de exemplare). În recall mai sunt incluse modele Hyundai Ioniq EV și autobuze Elec City.

Problema este riscul de incendiu cauzat de baterie. Hyundai folosește baterii furnizate de LG Chem și a criticat producătorul pentru problemele apărute.

hyundai-kona-electric-facelift-5-autoexpert.ro

De cealaltă parte, LG Chem susține că Hyundai nu a respectat recomandările privind managementul bateriei.

Au fost raportate 15 incidente în care exemplare Hyundai Kona Electric au luat foc. Acestea au fost semnalate în Coreea de Sud, Canada, Finlanda și Australia.

Recall-ul va costa aproximativ 900 milioane USD. Până la remedierea probleme, utilizatorii sunt sfătuiți să limiteze încărcarea bateriei la 90% din capacitate.

Via Reuters

Adaugati comentariu