Hyundai Elantra în premieră europeană

Hyundai a lansat, in cadrul Salonului Auto de la Barcelona 2011, noul Elantra – model ce va fi disponibil catre vanzare in Romania, Spania si alte tari europene in cel de-al treilea trimestru al acestui an.

Proiectand o imagine mai sportiva si mai progresiva decat predecesorul sau, nou sedan compact Elantra va continua traditia de succes a acestui model si va oferi performante de top in clasa C si consum redus de carburant, mutumita tehnologiei si motoarelor de ultima generatie.

Elantra va beneficia de programul Five Year Triple Care, cel mai bun pachet de servicii post-vanzare din intreaga industrie, caracterizat prin transparenta totala. Acest program a continuat sa atraga noi clienti catre vehiculele Hyundai, oferind cinci ani de garantie nelimitata, cinci ani de asistenta rutiera si cinci ani de verificari tehnice periodice gratuite.

Inspiratia designului

Designul modelului Elantra isi are radacinile in folozofia de design Hyundai denumita “sculptura fluida”, ce proiecteaza linii dinamice si sofisticate in aspectul vehiculului.

Aerodinamica

Datorita liniei joase a plafonului si a liniei portbagajului, noul Elantra are un profil mai sportiv si un coeficient aerodinamic de doar 0.28, ceea ce se tradce printr-o rezistenta mai mica la inaintare si consum mai mic de carburant. Un portbagaj usor ridicat si lampi spate desenate atent ajuta la o miscare mai usoara a aerului. Un deflector de aer amplasat in mijlocul podelei si suprafete perfect drepte sub masina asigura minimizarea turbulentelor.

Dimensiuni generale 

Elantra are un ampatament de 2.700 mm, cu 50 mm mai lung decat cel al generatiei precedente. Lungimea sa totala este cu 25 mm mai mare decat cea a generatiei precedente, masurand 4.530 mm, in timp ce latimea a ramas la fel: 1.775 mm. Inaltimea a fost micsorata cu 35 de mm, ajungand la 1.445 mm, fara a afecta insa spatiul pentru cap. Cabina a fost marita cu 18 litri. 

Motoare

Noul Elantra va fi oferit cu un nou motor pe benzina, Gamma 1.6 litri MPI D-CVVT, montat la transmisii manuale si automate cu sase rapoarte.

Avand o greutate redusa, datorita structurii din aluminiu, motorul cu patru cilindri Gamma 1.6 litri MPI este echipat cu distributie variabila D-CVVT pentru a obtine 132 CP la 6.300 rpm si pentru a permite emisii scazute de carburant si cel mai mic consum din clasa. Cuplul maxim este de 16.1 kg/m (158 Nm) la 4.850 rpm. 
Gamma este dotat cu un sistem mecanic de ajustare a culbutorilor (Mechanical Lash Adjuster – MLA) ce imbunatateste consumul de carburant si rigiditatea, in timp ce masa inertiala joasa ajuta la reducerea coeficientului de frecare si a zgomotului valvelor. Sistemul de admisie/evacuare imbunatateste performantele motorului prin aplicarea unui design structural neobisnuit, reducand problemele cronice si crescand durabilitatea.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top