Hyundai i20 – informații și fotografii oficiale

La o zi după ce imaginile cu noul Hyundai i20 au ajuns accidental pe internet, constructorul coreean a publicat toate informațiile despre noua generație a modelului de clasă mică.

Noul Hyundai i20 va fi prezentat oficial la Salonul Auto de la Geneva cu noul look dat de designul Sensuous Sportiness. A treia generație a modelului Hyundai i20 se prezintă cu linii agresive și tăioase și va concura direct modele ca Ford Fiesta, Opel Corsa și Renault Clio.

Noul Hyundai i20 are proporții diferite față de modelul anterior fiind cu 30 mm mai lat, 5 mm mai lung și 24 mm mai puțin înalt. Volumul portbagajului a crescut, având acumcu 25 litri mai mult, având acum un volum de 351 litri. Clienții vor putea alege dintre 10 nunanțe de culoare, iar ca opțiune se poate alege plafon negru pentru o schemă de culori two-tone.

La interior, noul Hyundai i20 are acum planșă de bord digitală și un display tactil central. Ambele ecrane au 10.25 inch.

La nivel de motorizări, noul i20 folosește ca motorizare de top propulsorul 1.0 T-GDI cu trei cilindri în două variante de putere de 100 sau 120 CP. Pentru prima data, aceasta motorizare este disponibila cu un propulsor mild hybrid de 48 V, optional pentru varianta de 100 CP sau standard pentru cea de 120 CP. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau o cutie de viteze automată cu două ambreiaje și șapte trepte.

Ca motorizare de bază este motorul aspirat de 1.2 litri și 84 CP asociată cu cutia de viteze manuală cu cinci trepte.

Noul model Hyundai i20 va fi construit la uzina Hyundai din Izmit, Turcia.

Adaugati comentariu