Hyundai Ioniq 6 – informații și fotografii oficiale

Hyundai Ioniq 6 autoexpert.ro

Hyundai a prezentat oficial noul model electric Ioniq 6, un sedan electric cu o formă aerodinamică născut din conceptul Prophecy.

Hyundai mărește gama modelelor electrice din familia Ioniq prin lansarea modelului sedan Ioniq 6. Dacă Ioniq 5 a șocat la prezentare prin formele sale angulare, noul sedan Ioniq 6 are o formă complet diferită, designerii preferând o linie aerodinamică cu o tentă retro-modernă.

Hyundai Ioniq 6

Baza de plecare a fost conceptul Prophecy, prezentat acum doi ani, dar au fost păstrate doar o serie de elemente, ca de exemplu blocurile optice față. Linia agresivă de coupe cu patru portiere a dispărut. În spate, noul model are o lunetă plonjată, un eleron și stopuri Parametric Pixel pe toată lățimea. Mai avem mânere aerodinamice pentru portiere și oglinzi retrovizoare digitale (acestea vor fi disponibile doar pe anumite piețe). Hyundai a vrut un model cât mai aerodinamic cu putință, iar Cx-ul obținut pentru Ioniq este 0.21.

La interior, modelul folosește un cockpit digital cu două ecrane de 12 inchi pentru planșa de bord și sistemul multimedia. Avem și iluminare ambientală cu 64 de nuanțe.

Hyundai nu a dat detalii tehnice complete despre Ioniq 6, dar platoforma E-GMP EV este comună cu cea a modelului Ioniq 5, deci motorizările electrice vor fi similare. Vom vedea, cel mai probabil, versiuni Ioniq 6 cu un singur motor electric pe puntea spate, sau două motoare electrice pentru tracține integrală. Arhitectura folosită de Hyundai este pe 800 V, ceea ce permite încărcări rapide la stațiile DC de putere mare.

Via Hyundai

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top