Hyundai Ioniq 6: peste 37.000 precomenzi în primele 24 ore

Coreenii de la Hyundai au înregistrat peste 37.000 precomenzi pentru noul model electric Ioniq 6 în 24 de ore de la deschiderea comercializării.

După succesul înregistrat de modelul electric Hyundai Ioniq 5, coreenii par să aibă un nou best seller în gamă. Nou prezentatul Hyundai Ioniq 6 a doborât un record de precomenzi înregistrate în primele 24 de ore de la deschiderea comercializării.

Hyundai Ioniq 6 – 37.000 precomenzi

Noul model electric a primit un total de 37.446 de precomenzi, depășind interesul înregistrat de Ioniq 5 care a înregistrat 23.760 precomenzi în primele 24 de ore. Kia EV6, modelul electric soră din grup, a înregistrat puțin peste 21.000 precomenzi.

Interesul pentru noul Ioniq 6 vine doar din Coreea de Sud, momentan, aceasta fiind prima piață care primește noul model electric. Hyundai încă nu a deschis comenzile pentru Europa sau Statele Unite. Noul model Hyundai Ioniq 6 a fost prezentat la Busan Motor Show în luna iulie.

Noul model electric are la bază platfoma E-GMP, aceeași arhitectură folosită de Hyundai Ioniq 5 și Kia EV6. Va fi disponibil cu două versiuni de baterie: 53 sau 77.4 kWh. Vom vedea, cel mai probabil, versiuni Ioniq 6 cu un singur motor electric pe puntea spate, sau două motoare electrice pentru tracțiune integrală. Arhitectura folosită de Hyundai este pe 800 V, ceea ce permite încărcări rapide la stațiile DC de putere mare.

Via Insideevs

Adaugati comentariu