Hyundai Kona: Primele imagini oficiale cu noul SUV

Hyundai Kona

Hyundai Kona intră, din această toamnă, în segmentul tot mai popular al SUV-urilor de clasă mică. Primeele imagini oficiale.

Kona, al patrulea SUV din gama Hyundai, are misiunea de a acapara o felie importantă din clasa dominată de rivali cu tradiție ca Nissan Juke sau Renault Captur. Hyundai își propune ca până în 2021 să devină cel mai mai influent constructor asiatic pe piața din Europa.

Designului noului Hyundai Kona adoptă o direcție complet nouă pentru brand, cu o grilă „Cascade” și blocuri optice atipice, în stilul celor de la Jeep Cherokee. Spatele și profilul, în schimb, par mai apropiate de cele ale fratelui mai mare, Tucson.

Din punct de vedere tehnic, Kona va fi construită pe aceeași platformă cu viitorul model înrudit de la Kia, intitulat Stonic și așteptat să debuteze tot în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Hyundai descrie noul model drept un SUV adevărat, însă, un sistem de tracțiune integrală nu va fi oferit nici opțional.

Gama de motorizări va fi compusă din noile unități turbo T-GDI cu trei cilindri de 1 litru și 100 CP/120 CP, acompaniate de economicul diesel de 1,4 litri cu patru cilindri și 90 CP.

Hyundai Kona va înlocui în gama Hyundai și monovolumul ix25, lungimea urmând să măsoare aproximativ 4,25 m, cu 20 cm peste actualul i20.

hyundai-kona-suv (2)

Adaugati comentariu