Adio, motoare diesel Hyundai!

Test comparativ - Hyundai Santa Fe vs Kia Sorento

Adio, motoare diesel marca Hyundai! Coreenii nu vor dezvolta propulsoare noi pe motorină, ci își vor concentra atenția pe vehicule electrice.

Propulsoarele electrice ucid legendarele dieseluri. Hyundai, de exemplu, nu va proiecta noi motoare pe motorină, ci se va concentra pe propulsia electrică și pe motoarele cu celulă de hidrogen. Sigur, motoarele aflate actualmente în gamă vor continua să fie produse și ameliorate, dar aceasta este, în esență, ultima generație de motoare diesel Hyundai.

Informația vine de la o sursă din interiorul companiei coreene, citată de site-ul koreatimes.

”Este o direcție în care se îndreaptă industria auto la nivel global: să nu mai dezvolte noi motoare diesel. Totuși, asta nu înseamnă că Hyundai va opri producția de motoare diesel imediat, sau că Grupul va continua să perfecționeze actuala gamă de motoare”, a spus sursa din interiorul Hyundai.

Motoare diesel Hyundai în România

În România, Hyundai nu mai oferă versiuni diesel în clasele mini, mică și compactă, toate modelele, inclusiv SUV-urile, bazându-se doar pe motoare pe benzină sau sisteme electrificate și pur electrice. De fapt, pe piața noastră, singurul motor diesel din ofertă este cel de 2.2 l CRDI, care echipează SUV-ul mediu Santa Fe.

Motoare diesel Hyundai Santa Fe autoexpert.ro

Totuși, pe anumite piețe, Hyundai oferă chiar și patru motoare diesel. În plus, sursa citată nu menționează dacă decizia se va răsfrânge și asupra gamei de vehicule comerciale, care se bazează pe trei motoare diesel, însă aproape sigur și gama de utilitare va renunța la motorină. Deja în gama coreenilor există LCV-ul Hyundai Porter 2 Electric și camionul Xcient care se bazează pe celula de hidrogen. Ambele modele au fost excelent primite de către companii.

 ➡ Test Hyundai Santa Fe 2.2 CRDi 💡 

Informația este susținută și de recenta decizie a mărcii, care a restructurat departamentul de Cercetare și Dezvoltare a motoarelor (R&D), renunțând la echipa de dezvoltare a motoarelor diesel și la o parte din cea care dezvoltă motoarele pe benzină. Dacă, actualmente, există 15 modele electrice în Grup, până în 2025, numărul lor va crește la 44, urmând ca vânzările să atingă 10% din totalul vânzărilor de electrice la nivel global.

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top