Hyundai Tucson Plug-in Hybrid: 265 CP și 50 km autonomie în mod electric

Hyundai a publicat detalii despre versiunea plug-in hybrid a noului SUV Tucson. Puterea totală a modelului va fi de 265 CP, iar autonomia în mod electric este de 50 kilometri.

Noua generație a SUV-ului Hyundai Tucson va fi oferită inclusiv în variantă plug-in hybrid, dar constructorul coreean nu oferise datele tehnice complete.

Versiunea PHEV a modelului Tucson are 265 CP, dar acum știm că sistemul este compus din motorul pe benzină 1.6 T-GDI Smartstream și un motor electric de 91 CP. Motorul electric este alimentat de o baterie Li-polimer de 13.8 kWh. Sistemul oferă o putere totală de 265 CP și un cuplu de 350 Nm.

Transmisia este asigurată de cutia de viteze automată cu șase trepte, iar tracțiunea este integrală. Chargerul onboard permite încărcarea bateriei cu maxim 7.2 kW.

Modelul Tucson Plug-in Hybrid este echipat cu Active Air Flap ce permite ajustarea fluxului de aer în funcție de temperatura sistemului de răcire. Astfel, modelul paote minimiza rezistența la înaintare și maximiza eficiența sistemului de propulsie.

Propulsat doar cu ajutorul bateriei, Tucson PHEV are o autonomie electrică de 50 km. Volumul portbagajului este de 558 litri și poate fi mărit la 1.737 litri prin rabatarea banchetei.

La interior, Hyundai a eliminat majoritatea butoanelor fizice, mizând pe comenzi digitale. Consola este dominată de un display tactil de 10.25 inch, iar un alt ecran de 10.25 inch ține loc de planșă de bord.

Pe lângă versiunea Plug-in Hybrid, gama de motorizări pentru modelul Tucson este formată din  șase propulsoare, toate având capacitatea cilindrică de 1.6 litri. Se poate alege unitatea T-GDI de 150 CP, versiuni mild-hybrid de 150 sau 180 CP și un hibrid clasic de 230 CP. Hyundai oferă și un motor diesel 1.6 CRDI de 115 CP sau mild-hybrid de 136 CP.

Via Hyundai

Adaugati comentariu