Hyundai va comercializa exclusiv automobile electrice în Norvegia

Hyundai ioniq 6 pe piața din Norvegia

Începând cu 1 ianuarie 2023, Hyundai renunță la comercializarea modelelor cu motorizare termică pe piața din Norvegia.

Hyundai a anunțat oficial că renunță la comercializarea modelelor cu motorizări termice pe piața din Norvegia. De la 1 ianuarie 2023, clienții norvergieni ai mărcii Hyundai vor putea achiziționa doar modele electrice. Decizia a fost luată pe baza rezultatelor înregistrate de Hyundai pe această piață.

Hyundai Norvegia comercializează exclusiv automobile electrice

Între anii 2020 și 2022, Hyundai a livrat peste 25.000 de automobile în Norvegia, iar peste 92% dintre acestea au fost modele complet electrice. Cele mai populare modele sunt Hyundai Ioniq și Kona Electric. Din 2020, Hyundai vindea doar automobile plug-in hybrid și electrice în Norvegia. De la 1 ianuarie, modele ca Tucson PHEV și Santa Fe PHEV vor fi eliminate din oferta constructorului coreean.

Actuala gamă de modele electrice Hyundai este compusă din modelele Ioniq 5, Ioniq 6 și noua generație a SUV-ului Kona Electric.

Noul model Hyundai Kona a crescut în dimensiuni față de actualul model. SUV-ul are acum 4335 mm lungime (+150 mm). Este, de asemenea, mai lat cu 25 mm, iar ampatamentul a crescut cu 60 mm. Varianta electrică utilizeză o baterie de 68.8 kWh.

Via Hyundai Europe

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top