IAA Munchen: Smart Concept #1

Smart a adus la Munchen conceptul unui SUV electric ce anunță noua eră pentru marca de oraș: Smart Concept #1.

Smart Concept #1 este gândit sub noua strategie de produs pusă la cale de Daimler și Geely. Compania chineză deține acum 50% din marca smart. Prin intermediul conceptului, smart anunță practic un viitor SUV urban electric.

Smart Concept #1 va deveni un viitor SUV de serie electric

Conceptul măsoară 4290 mm lungime, 1910 mm lățime și 1698 mm înălțime, ceea ce îl face aproape la fel de corpolent ca un Mercedes-Benz EQA. Viitorul SUV va fi primul model complet nou gândit de la zero ca vehicul electric. În noua strategie, Geely se va ocupa de partea tehnică a modelelor smart, iar Mercedes de partea de design.

Conceptul dispune de console scurte, plafon panoramic și portiere cu geamuri fără rame. Portierele spate se deschid în sens invers pentru a facilita accesul în habitaclul aerisit, smart spunând că spațiul interior este similar cu cel regăsit în clase superioare. Versiunea de serie va primi o banchetă pentru locurile din spate spre deosebire de concept care are patru locuri individuale.

Compania nu a publicat detalii tehnice pentru Concept #1. Versiunea de serie a viitorului SUV Smart va fi produsă în China.

Via Smart

Adaugati comentariu