Imagini spion în premieră cu primul SUV Rolls-Royce

Primul SUV Rolls-Royce va fi prezentat anul viitor și se va numi Cullinan. Primele imagini spion dezvăluie un design impunător, tipic brandului de super-lux britanic.

Cullinan nu va fi doar primul SUV din istoria de 110 ani Rolls-Royce, ci și primul model al mărcii echipat cu tracțiune integrală. Interesant este că Rolls-Royce refuză să descrie Cullinan drept un SUV, numind noul model “vehicul tot-teren cu profil înălțat”.

Rolls-Royce Cullinan va fi, însă, un SUV veritabil. Proporțiile sunt clasice, cu o caroserie în două volume și un hayon vertical. Deschiderea ușilor va rămâne în stilul consacrat, cu portierele din spate ancorate de montantul spate, care se deschid în sens contrar celor din față.

cullinan

Rolls-Royce Cullinan va debuta alături de o nouă platformă din aluminiu, partajată cu viitorul BMW X7, şi o nouă motorizare V12, derivată din cea a actualului Ghost. Propulsorul pe benzină este așteptat să afișeze o cilindree de 6,8 litri. Înzestrat cu două turbocompresoare, acesta va dezvolta peste 600 CP, pentru a egala și chiar depăși singurul rival direct, Bentley Bentayga.

Nu este exclus ca Rolls-Royce să ofere și o versiune plug-in hibridă, pentru a reduce emisiile. Un motor diesel a fost exclus din program, din pricina lipsei de rafinament – deși Bentley oferă un Bentayga diesel V8.

Rolls-Royce-Cullinan

Foto: Auto-motor-und-sport.de

Adaugati comentariu