În 2018, aproape 130 de km noi de autostradă

Aberații guvenamentale: vom avea trei autostrăzi între Moldova şi Transilvania!

Pentru acest an, planul Ministerului Transporturilor (MT) este de a recepţiona 10 loturi de autostradă, ce însumează aproximativ 130 de km. La acestea se adaugă şi 3 noduri rutiere, precum cel de pe Centura Bucureşti spre Braşov, de la Moara Vlăsiei şi Gilău.

Potrivit secretarului de stat, Maria Grigore, în 2018 vor fi finalizate câteva porţiuni din autostrăzile Bucureşti – Braşov, Braşov-Tg. Mureş – Cluj – Oradea, Sebeş – Turda şi Lugoj – Deva. Între acestea este inclus şi lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, finalizat încă de anul trecut, dar cu recepţia amânată din cauza unor probleme de execuţie.

  • Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti, Sector 1, km 0 – km 3,325; Nod Centura Bucureşti km 6,5 şi Nod Moara Vlăsiei km 19,5. Data estimată a recepţiei este 30 iunie. Ministerul Transporturilor spune că lucrările sunt finalizate în proporţie de 64%. Contractul a fost semnat în 18 decembrie 2015 cu asocierea Aktor – Euroconstruct Trading ’98. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.
  • Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi podul de peste Someş care face legătura dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1. Data estimată a recepţiei este 27 august, însă lucrările de abia au început. Contractul a fost semnat în 27 septembrie 2017 cu societatea Tirrena Scavi. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.

 

Citiţi continuarea pe www.floteauto.ro

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top