În 2018, aproape 130 de km noi de autostradă

Pentru acest an, planul Ministerului Transporturilor (MT) este de a recepţiona 10 loturi de autostradă, ce însumează aproximativ 130 de km. La acestea se adaugă şi 3 noduri rutiere, precum cel de pe Centura Bucureşti spre Braşov, de la Moara Vlăsiei şi Gilău.
Aberații guvenamentale: vom avea trei autostrăzi între Moldova şi Transilvania!

Potrivit secretarului de stat, Maria Grigore, în 2018 vor fi finalizate câteva porţiuni din autostrăzile Bucureşti – Braşov, Braşov-Tg. Mureş – Cluj – Oradea, Sebeş – Turda şi Lugoj – Deva. Între acestea este inclus şi lotul 3 al autostrăzii Sebeş – Turda, finalizat încă de anul trecut, dar cu recepţia amânată din cauza unor probleme de execuţie.

  • Autostrada Bucureşti – Braşov, Secţiunea Bucureşti – Ploieşti, Sector 1, km 0 – km 3,325; Nod Centura Bucureşti km 6,5 şi Nod Moara Vlăsiei km 19,5. Data estimată a recepţiei este 30 iunie. Ministerul Transporturilor spune că lucrările sunt finalizate în proporţie de 64%. Contractul a fost semnat în 18 decembrie 2015 cu asocierea Aktor – Euroconstruct Trading ’98. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.
  • Autostrada Braşov-Târgu Mureş-Cluj-Oradea, finalizarea lucrărilor la Nodul Gilău şi podul de peste Someş care face legătura dintre Secţiunea 2B cu Subsecţiunea 3A1. Data estimată a recepţiei este 27 august, însă lucrările de abia au început. Contractul a fost semnat în 27 septembrie 2017 cu societatea Tirrena Scavi. Finanţarea este asigurată de la bugetul de stat.

 

Citiţi continuarea pe www.floteauto.ro

 

 

Adaugati comentariu