În sfârșit! Vladimir Putin și-a primit limuzina pe care a așteptat-o 4 ani

Vladimir Putin Limuzina 2

Noul și vechiul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, a primit, în sfârșit, limuzina pe care o aștepta de patru ani de zile. Putin a depus jurământul luni la Kremlin. A fost ziua în care președintele reales a călătorit în premieră la bordul noii mașini Kortezh.

Cu patru ani în urmă, Institutul Rus Central pentru Cercetare Științifică și Dezvoltare a Motoarelor de Automobile a cerut mai multor producători auto să construiască limuzina prezidențială pentru Putin. Proiectul avea să primească denumirea Kortez. Rezultatul este acest uriaș Aurus Senat, primul vehicul construit în Rusia pentru șeful statului de la Mihail Gorbaciov încoace. Gorbaciov călătorea la bordul unui Zil-41052.

VIDEO

Conform informațiilor publicate de Sputnik News, mașina a fost dezvoltată în colaborare cu o companie specializată în domeniul auto, Sollers. Mașina va fi comercializată cu denumirea de Aurus, în timp ce Senat este titulatura rezervată modelului tip limuzină. Aceasta are la bază platforma Project Kortezh, care, în mod oficial, va fi numită UMP (Unified Modular Platform). Scopul platformei este de a găzdui diferite vehicule de lux cu diferite tipuri de caroserie. Un minivan și un SUV sunt, de asemenea, în plan.

“Arată ca un Mercedes-Maybach combinat cu un Chrysler 300”, s-au grăbit să aprecieze cei care au văzut limuzina în ziua cea mare. “Ba seamănă cu Rolls-Royce și cu Bentley”, au spus alții.

Limuzina prezidențială a lui Putin este echipată cu cele mai avansate sisteme de siguranță și de comunicare. Aurus va fi disponibilă publicului larg, dar într-o serie extrem de limitată. Doar 250-300 de astfel de mașini vor fi construite anual și vândute pentru prețuri între 95.500 și 111.500 de dolari în Statele Unite. Evident, limuzina lui Putin are un interior unicat, total diferit față de ceea ce va ajunge pe șosele începând cu 2019.

1 thought on “În sfârșit! Vladimir Putin și-a primit limuzina pe care a așteptat-o 4 ani”

  1. Pana si caii dau onoru/pleaca capu la trecerea tarului/maharajahului/sultanului Putin si a masinii sale imperiale…
    Da, intreadevar, pare o combinatie de Rolls (fata/lateral) si Maybach (spate)… Neavizatii ar putea paria ca e RR in toata regula…
    Megalomanie (Aurus Senat) in loc de melancolie (Zil 410-52)…

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top