În transporturi, datoriile se plătesc după 133 de zile

Să emiţi o factură şi să încasezi banii la timp se dovedeşte a fi o misiune plină de provocări. În transporturi, o analiză realizată de consultanţii de la KeysFin arată că, în medie, creanţele se încasează după 102 zile, iar plata datoriilor se face în medie, la 133 de zile.
datoriile

Valoarea facturilor restante din economia românească a crescut semnificativ în ultimii ani şi a depăşit nivelul de 56,7 miliarde de lei la finalul lui 2015, faţă de 53,4 miliarde lei în 2010, arată un studiu realizat de KeysFin, pe baza datelor oficiale de la Ministerul Finanţelor şi Registrul Comerţului.

Cele mai multe facturi neachitate au peste 1 an (61%), urmate de cele cu întârzieri de peste nouă luni (20%).

Potrivit datelor KeysFin, sectorul Transporturi şi depozitare nu este inclus printre cele mai riscante din punctul de vedere al facturilor restante. Într-un top al creanţelor şi al periodelor de plată, este plasat pe locul 13 din 21 de industrii analizate. Acest clasament este condus de industria prelucrătoare, cu facturi restante de 12,8 miliarde lei, urmată de comerţ cu 12,7 miliarde de lei şi de sectorul utilităţilor (apă, gaze, curent, energie termică etc.), cu 8,3 miliarde lei.

Clasamentul facturilor restante este completat de sectorul construcţiilor, cu facturi neachitate de 7,7 miliarde lei, de agricultură şi de sectorul activităţilor profesionale, ştiinţifice şi tehnice, fiecare cu peste 2 miliarde de lei.

Din perspectiva numărului de companii cu facturi restante, sectorul Transporturi şi depozitare este plasat pe locul 5, cu 5.038 firme aflate într-o astfel de situaţie…

 

 

Citeşte continuarea pe www.floteauto.ro

 

Adaugati comentariu