În vizită la Bosch Car Service

Bosch Car Service Iași autoexpert.ro

Rețeaua Bosch Car Service are la nivel mondial un lanț de peste 16.000 de parteneri. Este un număr uriaș de service-uri auto, care beneficiază de experiența companiei germane Robert Bosch.

Bosch Car Service are în România peste 90 de parteneri și o rețea care se extinde continuu. În Iași, am vizitat unul dintre cele două service-uri cu care colaborează germanii.

În urma semnării contractului de la sfârșitul anului trecut, unitatea a fost adusă la standardul cerințelor Bosch. Punctele de lucru sunt deja dotate cu toată tehnica necesară, iar recent amenajata zonă de recepție și vânzare își așteaptă clienții. E doar un exemplu de colaborare între Bosch și companiile partenere, dar, pe lângă ceea ce se observă cu ochiul liber, germanii oferă mult mai mult. De exemplu, școlarizarea personalului în centrele Bosch dotate cu know-how si aparatură de ultimă oră. Este o ofertă destinată tuturor partenerilor din rețeaua Bosch Car Service, dar si altor service-uri externe retelei.

Bosch Iași autoexpert.ro

Training și promoții

Pe lângă trainingurile destinate sistemelor auto clasice, deja de 2 ani se oferă traininguri pentru diagnoză și reparații pentru mașini hibride și electrice. Suplimentar zonei didactice, există și o parte de marketing pusă la dispoziția partenerilor de către Bosch, aceasta constând în servicii si promoții oferite atât clienților finali de către service-urile din rețea cat si retelei in sine. Astfel cu ajutorul Bosch, rețeaua beneficiaza de campanii locale sau nationale promovate pe cele mai importante canale media.

Sigur, fiecare service este liber să-și promoveze și propriile oferte, beneficiind totodată de apartenența la rețea. Legat de vehiculele electrice și hibride, care capătă amploare în România, Bosch Car Service are pregătit un pachet dedicat propulsiilor electrificate, care curând va fi pus în practică și în România. Acest pachet este în stadiu avansat de implementare în toate Bosch Car Service-urile din Europa și va oferi posibilitatea deținătorilor de mașini electrice / hibride să-și facă reviziile și reparațiile în rețea.

Bosch Car Service – oferte personalizate

Un aspect important este personalizarea serviciilor oferite de către Bosch Car Service în funcție de service-ul partener. Astfel, sunt unități care prestează doar mecanică și electrică, altele inclusiv tinichigerie și vopsitorie sau service-uri mari, care execută toate operațiunile de mentenanță și reparații amintite mai sus. Pe lângă toate acestea, există alte service-uri axate pe vehicule diesel, care repară pompe de injecție, injectoare și alte piese specifice, acestea formând rețeaua de service-uri specializate Bosch Diesel Center / Service. Ei bine, fiecare partener primește sprijinul Bosch raportat la serviciile pe care le are în portofoliu.

Cât de bine cunoaște Bosch modelele recente de autoturisme, pentru a oferi partenerilor săi sprijinul de care aceștia au nevoie în viitor? Pe scurt, excelent, pentru că o mulțime de sisteme integrate în modelele actuale sunt dezvoltate de compania germană. Practic, e greu de crezut că, la nivel mondial, există un producător auto care să nu aibă componente Bosch din fabrică. În plus, Bosch dezvoltă o mulțime de componente aftermarket, care au aceleași specificații precum cele de origine. Deci, cunoștințele legate de modelele actuale de autoturisme sunt foarte vaste.

➡ Bosch investește 10 mld. euro în digitalizare 💡

Iar dacă te temi că partenerii nu respectă standardele Bosch Car Service, află că există mai multe feluri de audit, prin care se verifică în mod constant nivelul calității serviciilor acestora, astfel încât să nu existe abateri de la calitatea finală a lucrării.

1 thought on “În vizită la Bosch Car Service”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top