Încă o carte câştigătoare pentru Renault: KWID

Renault KWID - record India - AutoExpert

Doar două săptămâni au fost suficiente pentru ca Renault să bifeze încă o reuşită în zona automobilelor de buget. După reinventarea Dacia, marca franceză a mai născocit o reţetă de succes, de data aceasta în india. Noul Renault KWID a primit 25.000 de pre-comenzi în doar două săptămâni, factorul principal al succesului fiind preţul de aproximativ 4.000 de dolari.

Noul hit Renault pentru aglomeraţiile urbane din Asia (a se citi India) a cucerit instant piaţa. Modelul de clasă mică, dar cu aspect de SUV (încă un crossover, normal) le-a captat atenţia indienilor graţie preţului de pornire de doar 256.968 rupii, adică puţin sub 4.000 de dolari. Nu e de mirare că în doar două săptămâni, noua ˝maşină a poporului˝ indian a încropit o listă de 25.000 de pre-comenzi.

Aproximativ 40% dintre viitorii proprietari au vârsta de sub 28 de ani, iar aproximativ 15% sunt femei. Mai mult, 35% dintre cei 25.000 de viitori proprietari de KWID trăiesc în oraşe de provincie mai mici, precum Rajkot, Nagpur, Nashik, Jalandhar sau Ludhiana. Aspectul este interesant pentru că e foarte probabil ca în eventualitatea destul de mare în care KWID va poposi şi în Europa, să facem presupuneri despre mediile în care ar putea fi privit cu interes sporit (oraşe de provincie, de dimensiuni mici şi medii, utilizatori preponderent tineri).

Renault KWID - record India - AutoExpert (5)

Potrivit unor oficiali ai mărcii Renault din India, principalele calităţii care au condus la succesul însemnat al lui KWID în aşa de puţin timp au fost costurile de întreţinere mici, dar şi valorile foarte bune promise pentru consumul de combustibil. Modelul este disponibil în 175 de puncte de vânzare în india, urmând ca până la sfârşitul anului să fie găsit în 210 astfel de centre. mai mult, interesant este şi faptul că Renault a pregătit o aplicaţie pentru potenţialii clienţi de KWID, prin intermediul căreia aceştia îşi pot comanda automobilul. Până acum, peste 230.000 de utilizatori şi-au instalat aplicaţia.

Renault KWID - record India - AutoExpert

Renault KWID este construit pe o nouă platformă a grupului Renault (CMF-A) şi este propulsat de un motor cu trei cilindri, de 0,8 litri, care produce 53 CP şi care este cuplat unei transmisii manuale cu cinci trepte de viteză. Consumul mediu declarat, după normele indiene, este de aproximativ 4 l/100 km. Pentru anul 2016 Renault pregăteşte şi o motorizare de 1 litru pentru KWID, ce va putea fi comandată şi la pachet cu o transmisie manuală robotizată.

Renault KWID - record India - AutoExpert (4)

One thought on “Încă o carte câştigătoare pentru Renault: KWID

  1. Uite ca am citit un subiect prea bun prezentat intr-un mod dificil de aflat in netul romanesc. Acum, dupa ce am gasit acest articol, doresc sa va spun ca in acest weekend trecem la ora de iarna, o stiati deja. Daca tot se trece ora, atunci reglati-va ceasul dupa ora exacta pentru a nu uita sa ajungeti la timp unde v-ati propus. Multumesc!

Adaugati comentariu