Încă o țeapă marca Gabriela Firea: Penetrația Ciurel

noul pasaj Ciurel neterminat decembrie 2018

Gabriela Firea anunța cu mare pompă în luna iulie 2018 că proiectul “Penetrație Ciurel”, care leagă centrul Capitalei de Autostrada A1 este aproape finalizat. Astăzi 6 decembrie 2018 șantierul este complet părăsit, podul fiind departe de a fi gata.

În luna iulie 2018, primarul general al capitalei, Gabriela Firea, anunța că Penetrația Ciurel este finalizat în proporție de 85,5%.

Ca și alte dăți, este o minciună sfruntată pentru că nici astăzi, 6 decembrie 2018, după aproape 6 luni, pasajul nu este gata fiind departe de a fi finalizat. Mai mult, șantierul este complet părăsit după cum vedeți în imaginile alăturate.

Pe șantier, la ora 10:15 minute nu era nici țipenie de om. Dacă se dorea finalizarea lui în decembrie cum s-a promis,atunci trebuia să vedem sute de muncitori și utilaje la lucru. În plus, ne îndoim de procentul de 85,5% avansat deoarece mai sunt foarte multe lucruri de făcut inclusiv partea cea mai grea și anume traversarea Bulevardului Virtuții.

noul pasaj Ciurel neterminat decembrie 2018

Gabriela Firea spunea în luna iulie că podul reprezintă însă, doar prima parte a unui proiect de amploare: “Penetrație Splaiul Independenței-Ciurel-Autostrada București-Pitești”. Partea a doua este drumul expres care unește podul de autostradă.

Acest drum expres nu are însă pe unde trece deoarece în zona lacului Morii parcările blocurilor nou construite se întind până la marginea lacului. Poate însă că suntem noi naivi și doamna Firea va construi o autostradă suspendată peste lac. Dacă au putut chinezii să facă un pod de 50 km peste mare nu putem noi să facem un pod suspendat de vreo 2 km peste un amărât de lac adânc de doar câțiva metri?

Și chiar când va fi gata Penetrația Ciurel, aceasta va intra în categoria lucrărilor care pornesc de niciunde și ajung nicăieri pentru că așa zisul drum expres este încă o himeră.

 

 

Adaugati comentariu