Ineos Grenadier FCEV va folosi tehnologia fuel cell de la Hyundai

Marca britanică Ineos va dezvolta o versiune FCEV pentru off-roader-ul Grenadier folosind tehnologia fuel cell cu hidrogen împrumutată de la Hyundai.

Ineos Grenadier, modelul britanic off-road, va avea un prototip alimentat cu hidrigen ce folosește tehnologia fuell cell de la Hyundai. Cel mai probabil, acest prototip va evolua într-o versiune de serie.

Ineos mizează pe tehnologia FCEV

Ineos, noul brand auto britanic, se arată interesat de tehnologia celulelor de combustibil cu hidrogen și va dezvolta un prototip al modelului Grenadier alimentat cu hidrogen. Prototipul va fi construit în parteneria cu compania britanică AVL, iar testele vor începe în 2022.

AVL a mai colaborarot cu Ford pentru dezvoltarea unei versiuni FCEV pentru modelul Transit. Pentru modelul Grenadier FCEV, partea tehnică va fi preluată de la Hyundai. Constructorul coreean oferă un model de serie alimentat cu hidrogen: SUV-ul Nexo.

Anunțul face parte din cadrul inițiativei companiei Ineos de a populariza hidrogenul drept combustibil alternativ. Compania mamă Ineos este unul dintre giganții industriei chimice și spune că este cel mai mare operator al electrolizei, modul de producție al hidrogenului.

Jim Ratcliffe, președintele companiei Ineos spune: ”Mașinile electrice sunt ideale pentru centrul orașului și călătorii scurte. Dar hidrogenul este mult mai viabil pentru călătorii mai lungi și încărcături mai grele, iar acest lucru necesită investiții imediate în distribuția hidrogenului și stațiile de alimentare cu hidrogen.”

Via Autocar

Adaugati comentariu