Test drive Infiniti G 37S Coupe 3.7 V6 320 CP – Coupe pur-sânge

Infiniti G37 Coupe oferă performanțe demne de un coupe pur sânge german, plusând decisiv la capitolele spațiu, materiale alese și imaginea exotică a brandului.

  • Propulsor V6 aspirat foarte performant
  • Dotari standard
  • Capacitate portbagaj
  • O singura motorizare disponibila

Marca Infiniti este, dacă nu deloc, puțin cunoscută publicului larg din România. Prin noua gamă de modele, Infiniti lansează ofensiva niponă, propunând alternative interesante la tot ceea ce înseamnă marcă germană premium. Una dintre armele folosite poartă însemnele de G37 Coupe și este un concurent de temut pentru BMW Seria 3 Coupe sau Audi A5 Coupe.

Tentația liniilor

La desenarea lui G37 designerii de la Infiniti au dat dovadă de inspirație și mult curaj. Rezultatul este o caroserie cu două portiere cu linii sportive, tăioase, ușor de neînteles când sunt  privite din anumite unghiuri. G37 Coupe este, fără indoială, o apariție exotică, o investiție într-un capital de imagine impresionant, capabil să smulgă exclamații la orice intersecție.

Suprinzător!

Odată ajuns la interior nu pot rămâne indiferent la rezultatul muncii inginerilor niponi. Surprinde plăcut atât prin spațiul destinat celor patru pasageri, cât și prin materialele de o calitate superioară.

Designul bordului, cu accente sportive, crează confuzie și ridică semne de întrebare: este un model de lux sau un coupe pentru circuit?

Pe măsură ce te familiarizezi cu interiorul, începi să realizezi că japonezii au vrut să îți pună la dispoziție tot ce au găsit ei mai bun.

Spațiile de stocare dau încă o dată o lecție competitorilor care cred și în ziua de astăzi că o mașină ce pune accentul pe sportivitate și design nu ar trebui să aibă spații pentru depozitat. Astfel, la interiorul lui G37 găsim câteva spații interesante care se dovedesc utile la drum lung.

Până și portbagajul de 275 litri este suficient de mare pentru necesitățile a patru persoane, fiind la fel de spațios ca acela al unui hatchback, însă considerabil mai mic decât al lui Seria 3 Coupe – 440 litri.

Celor care nu se pot hotărâ pentru ce motorizare să opteze în cazul lui G37, pot să le dau o veste bună: nu este disponibilă decât o singură variantă, 3.7l V6  benzină, care dezvoltă 320 CP. Puterea este transmisă violent către puntea spate, plecările cu scârțâit de anvelope fiind la ordinea zilei.

Interesantă este și suspensia setată sportiv, cu brațe duble pe față și multi-link pe spate, arhitectură ce  pune în valoare, indiferent de suprafața de rulare, cei 320 CP.

Deși ușor rigidă, nu dă bătăi de cap pe drumurile denivelate și inspiră multă încredere atunci când rulați cu viteză mare sau abordați viraje strânse. Pentru a menține traiectoria ideală, aveți la dispoziție și  direcția activă pe patru roți, numită de japonezi Four Wheel Active Steer (4WAS). Aceasta monitorizează unghiul de bracaj și viteza pentru a oferi  precizie pe viraje.

Dintr-o bucată!

G37 coupe înseamnă să vezi lumea coupe-urilor dincolo de mașinile germane și să observi ce presupune „un nivel de echipare bogat în varianta standard“ la o marcă premium, lucru la care Infiniti este de neegalat.

Date tehnice: Infiniti
G 37S Coupe
Sasiu si caroserie
Motorizare 3.7 V6
Nr. usi/locuri 2/4
Masa proprie/totala [kg] 1630/2210
Dimensiuni si capacitati
Lung/lat/inalt [mm] 4660/1870/1400
Ampatament 2850
Volum portbagaj [l] 275 (275)
Motor si transmisie
Tip motor 3.7 V6
Combustibil Benzina
Cilindree [cmc] 3696
Sistem alimentare injectie directa
Putere max. [kW(CP)/rpm] 236(320)/7000
Cuplu max. [Nm/rpm] 360/5200
Cutie de viteze Automata/7
Performante si consum
Viteza maxima [km/h] 250
0-100 km/h [s] 5.9
Consum urban/extra/mixt 15.2/7.7/10.4
Emisii CO2 [g/km] 247

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top