Informații oficiale Dacia Duster facelift: interior nou, motor turbo pe benzină

După ce săptămâna trecută Dacia a publicat primele poze cu Duster facelift, fără a detalia modificările tehnice ce au fost aplicate modelului, azi a venit rândul informațiilor detaliate despre SUV-ul produs la Mioveni.

Noile bare de pavilion longitudinale, care poartă inscripția Duster, accentuează caracterul de SUV al mașinii. Jantele de aluminiu, cu aspect „dark metal”, de 16”, alături de pneurile „Mud and Snow”, dau un plus de dinamism Noului Duster.

În partea din spate, noile blocuri optice reiau linia stilistică a părții frontale, în special prin prezența elementelor cromate. Ornamentul de eșapament cromat, precum și noua inscripție „4WD”, completează evoluțiile de design exterior și reafirmă personalitatea puternică a noului Duster. O nouă culoare, Gris Comète, este de acum disponibilă pentru Noua Dacia Duster.

Noua Dacia Duster vine cu un alt interior, modern si confortabil, care reflectă apartenența clară  la universul modelelor 4×4. Planșa de bord, complet redesenată, dispune de o consolă centrală încadrată de două baghete verticale ce accentuează impresia de robustețe.
Noua Dacia Duster propune patru tapițerii noi, printre care una de piele, în funcție de nivelul de echipare. Scaunele cu un design nou oferă un plus de confort pasagerilor, în timp ce spătarul banchetei spate a fost ranforsat.
Nuanțele disponibile la interior, mai sobre, întăresc caracterul masculin al noii Dacia Duster și apartenența sa la universul 4×4. Evoluțiile de design, atât la interior cât și la exterior consolidează impresia de robusteţe pe care o degajă Noua Dacia Duster.

Accesorii pentru fiecare

Pentru a sublinia designul şi caracteristicile 4×4 ale Noului Duster, Dacia oferă numeroase posibilităţi de personalizare prin intermediul unei game largi de accesorii.

Un stil 4×4 mai pregnant

Pentru a accentua şi mai mult aspectul robust și personalitatea Noii Dacia Duster, clienții au la dispoziție două pachete speciale. Primul dintre acestea, numit pack „Adventure”, include protecţii laterale şi pentru pasajele roţilor, în timp ce al doilea, intitulat pack „Off-road”, include un set de praguri laterale şi un bull bar.

Accesorii pentru un plus de utilitate…

La interior sunt disponibile noi elemente de protecţie, utile în cele mai diverse situaţii: o gamă de covoraşe (inclusiv pentru portbagaj), un separator pentru spaţiul de bagaje şi huse pentru scaune.

În plus, cei care doresc pot comanda noile bare de pavilion transversale, care pot susţine o greutate de până la 100 kg, precum şi o protecție de portbagaj.

… şi de confort

Noua Dacia Duster dispune de acum de senzori de parcare faţa alături de o gamă deja bogată de accesorii de siguranţă: kit anti-incendiu, sistem antifurt, lanțuri de zăpadă, scaun pentru copii….

Echipamente noi şi prestaţii superioare, la un preţ imbatabil:

Noua Dacia Duster oferă mai multe prestaţii şi echipamente  la un preţ competitiv:

Dacia MEDIA NAV, sistemul multimedia complet cu bluetooth și sistem de navigație încorporat (în funcție de versiune) sau
Dacia Plug & Radio, un sistem multimedia simplu şi eficient care include radio, CD player cu MP3, Bluetooth® și prize USB și Jack.

Prestații utile și așteptate pentru un spațiu interior bine gândit

Noua Dacia Duster propune multiple echipamente utile, în funcţie de versiune: regulator/limitator de viteză, asistență la parcarea cu spatele, închiderea centralizată a portierelor la plecare şi indicator al temperaturii exterioare. Butoanele de acţionare a geamurilor electrice sunt poziţionate pe panourile portierelor şi dispun de comandă cu impuls pe partea șoferului.

Noua Dacia Duster oferă un spațiu interior sporit și un volum de încărcare al portbagajului ce poate atinge 475 litri (în funcție de versiune), precum și posibilitatea de a transporta obiecte de  până la 2m70 lungime (cu bancheta spate rabatată). Spaţiile de depozitare disponibile la interior au un volum de până la 3,3 litri. În plus, noua tabletă de portbagaj permite un acces ușor la conținutul portbagajului.

Noi echipamente de siguranță activă…

Noul model dispune în  serie de sistem de control dinamic al traiectoriei (ASR-ESP). Acesta asigură stabilitatea vehiculului în condiţiile cele mai dificile, cum ar fi evitarea unui obstacol, pierderea aderenţei în viraj sau condusul pe şosele alunecoase. Sistemul de asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) completează dispozitivul de anti-blocare a roţilor (ABS).

și de siguranță pasivă
Pentru a garanta un nivel bun de protecție a ocupanților, Noua Dacia Duster este echipată (încă de la primul nivel de echipare) cu airbag-uri frontale șofer și pasager, precum și cu airbag-uri laterale cap-torace.

Șoferul și pasagerul din față sunt avertizați printr-un semnal optic și sonor în cazul în care nu și-au cuplat centura de siguranță. Locurile din spate dispun de puncte de fixare Isofix care facilitează ataşarea în deplină siguranţă a scaunelor de copii.

În plus, în funcţie de versiune este disponibil limitatorul şi regulatorul de viteză. Comenzile acestor sisteme sunt prevăzute pe fațada consolei centrale (activarea sistemului) și pe volan (reglarea vitezei).

Noul motor pe benzină 1.2 TCe 125 CP

Noul Duster inaugurează în gama Dacia motorul pe benzină 1.2 TCe 125 CP. Acest propulsor cu 4 cilindri și injecție directă, dezvoltă 90% din cuplul maxim încă de la 1 500 rotații pe minut. Noul bloc este nu doar performant, ci și economic în exploatare, având un cost de utilizare redus: un consum de numai 6,0 l /100km și un lanț de distribuție cu garanție pe viață, care nu necesită întreținere. Acest motor este cuplat la o cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Celelalte motorizări:

Motorul 1.6 16v 105 CP este în continuare disponibil atât pentru versiunile 4×2 cât și 4×4 iar, în anumite țări, și în versiunea cu GPL, care asigură un cost de utilizare scăzut. Pentru cei care preferă motorizările diesel, sunt disponibile două versiuni: 1.5 dCi 90 CP și 1.5 dCi 110 CP.

Funcţia Eco Mode şi indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI): un echipament util pentru cei care sunt atenți la consumul de carburant. Funcția Eco Mode îi permite șoferului să adopte, dacă dorește, un stil de condus care să diminueze consumul de carburant.

Odată activat, sistemul adaptează anumiți parametri de conducere limitând performanțele motorului și confortul termic, în proporții acceptabile pentru șofer și pasageri.

Indicatorul de schimbare a vitezelor (Gear Shift Indicator / GSI) semnalează, printr-un indicator vizual, turaţia optimă pentru schimbarea vitezelor, cu efect direct atât asupra consumului cât şi a emisiilor de CO2.
Confortul acustic

Noua Dacia Duster oferă performanțe acustice superioare faţă de cele ale versiunii anterioare. Confortul la volan este şi el îmbunătăţit datorită unei mai bune insonorizări a habitaclului. Au fost diminuate atât zgomotele de rulare, cât și cele aerodinamice și cele generate de grupul moto-propulsor.

Adaugati comentariu