Informații oficiale despre noul Renault Koleos

2016 Renault Koleos

Săptămâna trecută prezentam o fotografie publicată de francezi, în care apărea noul Koleos. Acum avem 23 de fotografii noi, pentru că noul model a fost, în sfârșit, prezentat.

Și trebuie să spunem că nu mai are nicio legătură cu vechea generație. Este un model complet nou, care asigură, pentru prima dată în istorie, prezența constructorului în segmentul D al SUV-urilor. Pasul în clasa superioară era bănuit, date fiind dimensiunile crossoverului Kadjar, care a înlocuit precedenta generație de Koleos. Astfel, modelul prezentat azi are lungimea, lățimea și ampatamentul aproape identice cu fratele de grup X-Trail. Noul model va fi construit pe platforma dezvoltată în interiorul grupului Renault – Nissan, numită CMF C/D. Aceasta este împărțită frățește de modele actuale ale grupului: Renault TalismanEspace și Kadjar, respectiv Nissan Qashqai și X-Trail.

2016 Renault Koleos

Noul Koleos este un model deosebit de important în gama Renault, francezii aruncându-l în luptă pe nu mai puțin de 82 de piețe. Ei mizează pe motorizările diesel și pe benzină, acoperind o plajă suficient de largă de puteri: de la 130 la 175 CP. Pentru a se asigura că nu scapă pe nimeni din vedere, motorizările pot fi cuplate la transmisia CVT X-Tronic sau la cea manuală în 6 trepte, transmițând puterea la șosea fie prin intermediul tracțiunii față, fie printr-un sistem 4×4. Lista sistemelor de siguranță include frânarea automată de urgență, avertizare la părăsirea benzii, la aporpierea de vehiculul din față și la prezența mașinilor în unghiul mort. Odată scos de pe șosea, crossoverul beneficiază de diferențial blocabil și o gardă la sol de 213 mm.

2016 Renault Koleos

Șoferul stă cu 15 cm mai sus decât într-un sedan, fapt care-l plasează pe Koleos în zona împătimiților de SUV-uri mari, înalte și cu personalitate puternică. O altă dovadă a clasei pe care-o afișează este spațiul generos pentru genunchii pasagerilor de pe banchetă, cei 289 mm fiind referința în segment. Nu numai spațiul interior impresionează, ci și dotările care includ volan încălzit, sistem ultra-rapid de dezghețare a geamurilor, filtre pentru polen, praf și mirosuri neplăcute și noul sistem de infotainment R-Link 2.

Noul Renault Koleos va putea fi zărit în libertate la vară, inițial în Turcia, Australia și China urmând ca, la începutul anului viitor să vină și prin Europa. Francezii nu au suflat încă niciun cuvânt despre preț.

Adaugati comentariu