Infrastructură: imagini noi cu calea ferată Gara de Nord – Aeroportul Otopeni

Aeroportul Otopeni va fi legat în curând de Gara de Nord din București prin intermediul unei căi ferate. Proiectul este aproape de finalizare.

Pe perioada pandemiei lucrările la linia de cale ferată dintre Aeroportul Otopeni și Gara de Nord au avansat în ritm accelerat. În mod normal, trenurile vor circula la finalul lunii august.

Mai sunt de finalizat o serie de podețe, se montează restul șinelor de cale ferată și se lucrează la pasaje. Ultimul segment important care trebuie finalizat este viaductul care traversează DN1.

Lucrările la calea ferată, care va asigura legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, sunt incluse în două mari proiecte feroviare, și anume Dublarea liniei de cale ferată Mogoşoia – Baloteşti (finanțare de la Bugetul de Stat) și Racord C.F. (din zona Odăile) la Terminalul T1, Aeroportul Internațional Henri Coandă București (finanțare din fonduri europene).

Terminalul din zona aeroportului este aproape finalizat, fiind montate și testate inclusiv scările rulante.

Foto: Oana Brânza, CFR Infrastructură

Via Hotnews, ClubFeroviar

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top