Advertisement

UEFA ne împinge de la spate! Trebuie să construim mai repede metroul până la aeroport!

Metrou aeroport UEFA linie de autobuze

UEFA este cu ochii pe noi! Trebuie să terminăm mai repede metroul până la aeroport. Co-finanțată de japonezi, magistrala 6 trebuie finalizată până în anul 2020, atunci când România va găzdui patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020.

Comisia Europeană a aprobat deja finanțarea proiectului cu 300 de milioane de euro, dar partea română nu s-a apucat încă de treabă. Licitația ar trebui să aibă loc cât mai rapid, poate chiar luna viitoare. Magistrala 6 va lega centrul Bucureștiului de zona 1 Mai până la aerportul Henri Coandă. Pe traseul cu o lungime de 14,2 kilometri, se vor regăsi 12 stații. Banca Japonniei pentru Cooperare Internațională a anunțat deja co-finanțarea lucrărilor cu aproximtiv 330 de milioane de euro.

Vom avea metrou până la aeroport! Comisia Europeană a acceptat cererea de finanțare!

Timpul nu este cel mai bun aliat al autorităților române, care au la dispoziție mai puțin de doi ani pentru a realiza proiectul solicitat de caietul de sarcini primit de la UEFA. Experții au analizat situația și susțin că este imposibilă finalizarea magistralei 6 mai devreme de 2022.

Procedura de expropiere a început încă din vara trecută și cuprinde imobile din sectorul 1 și din Otopeni. O problemă cu care se va confrunta însă, constructorul care va câștiga licitația este expropierea Băneasa Investments, care se află sub sechestrul DNA.

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov și are un cost estimate la 1,391 miliarde de euro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top