Înmatriculările de automobile electrice sunt în creștere în România

Noul Renault ZOE Z.E. 50 - R135

600 de automobile electrice au fost inmatriculate în România în primele șase luni ale anului 2020. Cifra semnifică o creștere cu 32% față de anul trecut.

Conform celor mai recente cifre publicate de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), mașinile electrice se bucură de o popularitate în creștere pe piața din România. În luna iunie 2020, românii au înmatriculat 226 de exemplare, iar totalul pentru primele șase luni ale anului este de 600 de unități.

Dacă comparăm cu cifrele din prima jumătate a anului trecut, mașinile electrice au înregistrat o creștere de 31.6% la capitolul înmatriculări.

Tesla vs Mercedes 2

Cel mai popular model electric în preferințele românilor este Renault Zoe, cu 256 de exemplare înmatriculate în prima jumătatea a anului 2020, în creștere cu 125% față de anul trecut.

Pe locul doi la egalitate se claseză Skoda și Volkswagen, fiind urmate de BMW, Hyundai, Nissan, Smart, Tesla, Mercedes-Benz și Jaguar.

Noua Skoda CITIGOe (4)

La capitolul plug-in hybrid, au fost înmatriculate 266 de automobile PHEV în primele șase luni, cu 108% mai mult față de anul trecut. Liderul segmentului este BMW cu 54 de unități, urmat de Volvo cu 48 de exemplare și Porsche cu 36 de unități.

În ceea ce privește automobilele hibrid, segmenul se află în scădere cu -9.2% față de anul trecut. În primele șase luni au fost înmatriculate 2.023 de automobile cu sistem de propulsie hibrid. Lider este Toyota cu 1.730 de unități înmatriculate, urmat de Lexus și Honda. Nu sunt incluse și automobile cu sistem mild hybrid.

Dacia Spring: imagini neoficiale cu modelul electric românesc

via APIA

Adaugati comentariu