Izera: o nouă marcă auto din Polonia

Polonia vrea să își relanseze industria auto prin lansarea unei mărci auto noi ce se va concentra pe producția de automobile electrice: Izera.

Polonia vrea să producă mașini electrice sub un nou brand numit Izera. Noua marcă auto s-a născut sub coordonarea companiei poloneze ElectroMobility Poland (EMP), companie deținută de patru producători polonezi de energie: PGE, Tauron, Enea și Energa.

Noua marcă auto a prezentat două concepte în cadrul unui eveniment găzduit de o localitate din apropierea capitalei Varșovia. Compania poloneză plănuiește lansarea versiunilor de serie ale primelor două modele Izera, un hatchback și un SUV în 2023.

EMP spune că bateriile folosite de viitoarele modele Izera vor avea capacități între 40 și 60 kWh, iar autonomia oficială va fi de aproximativ 400 km.

Pentru ca modelele electrice poloneze să vadă lumina zilei, compania are nevoie de finanțare, dar și de o platformă tehnică. EMP analizează mai multe opțiuni, cel mai probabil platforma urmând să fie furnizată de EDAG sau grupul VW. Compania germană EDAG se va ocupa și de integrarea componentelor.

Designul conceptelor Izera a fost realizat de Tomasz Jelec și compania Torino Design. Pentru producția de serie, compania poloneză pplănuiește construcția unei uzine în regiunea Silezia.

Triggo: vehicul urban cu propulsie electrică și lățime ajustabilă

via wysokienapiecie.pl

Adaugati comentariu