Advertisement

Jaguar F-Type SVR, devine taxi pe Nurburgring

Jaguar F-Type SVR Nurburgring

V-ați dorit vreodată să parcurgeți traseul de la Nurburgring la volanul unui supercar? Ei bine…nu, Jaguar nu vă oferă această posibilitate, ci vă invită să luați loc în dreapta unui pilot profesionist pentru cel mai rapid tur pe care-l puteți trăi pe Nordschleife, la bordul lui Jaguar F-Type SVR!

Jaguar transformă în taxi cel mai rapid model pe care-l produce, pe bucla nordică a celebrului circuit german, grație programului ”Jaguar Co-Pilot Nordschleife”. Oricine poate avea, astfel, ocazia să parcurgă cei 20,8 km ai traseului, ca pasager al celui mai rapid taxi din istoria automobilului.

Jaguar F-Type SVR Nurburgring

Reformulez: oricine are sub 1,95 m înălțime și 100 kg, este major și e dispus să plătească 295 € pentru 10 minute petrecute la bordul celui mai rapid Jaguar aflat în producție, pe cel mai carismatic circuit din lume. Și asta pentru că prețul acoperă parcurgerea unei singure ture, aproximată de specialiștii Jaguar la 10 minute.

Dată fiind tracțiunea integrală, motorul V8 turbo de 5 litri și 567 CP și, în final,  accelerația 0-100 km/h în 3,5 secunde, este clar că un tur de Nordschleife în 10 minute va fi departe de capacitățile supercarului britanic. Să ținem cont, totuși, că VW Golf Clubsport S, cu tracțiune față și motor de 310 CP a parcurs circuitul în 7 minute și 49 secunde.

Jaguar F-Type SVR Nurburgring

De acord, dar asta s-a întâmplat pe un circuit închis și cu condiții meteo bune, trăgând special pentru a bate recordul circuitului. Propunerea britanicilor este, în schimb, aceea de a le oferi 1300 de lei și 10 minute din viață pentru 20 de km fulgerători.

”Vremea la Nurburgring este celebră prin faptul că nu poate fi prevăzută, iar Jaguar F-type SVR reprezintă mașina perfectă în care să parcurgi pista virajată, indiferent de condițiile meteo.”, spune Mark Stanton, șeful diviziei speciale SVO.

V-ați decis? Dacă da, intrați pe acest link pentru a vă programa 10 minute de extaz la prețul a 5 plinuri de benzină. Dacă nu, poate filmul de mai jos vă va convinge.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top