Jaguar I-Pace este taxi la Munchen

Jaguar I-Pace Munchen (11)

Jaguar I-Pace este taxi la Munchen. Compania germană de taximetrie MTZ și-a completat flota cu zece SUV-uri electrice. Noile taxiuri vor fi active începând cu luna viitoare. La Munchen, ca și în celelalte orașe germane, domeniul taximetriei este dominat de către limuzinele Mercedes-Benz.

Taxiurile electrice achiziționate de cea mai importantă companie de taximetrie din Munchen vor putea fi rezervate prin intermediul aplicației taxi.eu și vor circula, pentru început, pe ruta Aeroportul Franz Josef Strauss – centrul orașului.

Jaguar I-Pace Munchen (5)

Flotă verde – Aeroportul Heathrow din Londra

va primi 200 de unități Jaguar I-Pace

Achiziția celor 10 unități Jaguar I-Pace face parte dintr-un program demarat de autoritățile orașului în încercarea de a combate poluarea. Un kilometru parcurs la bordul taxiurilor electrice de către localnici și turiști va fi recompensat printr-o subvenție în valoare de 20 de eurocenți, o măsură care va ajuta la menținerea unui preț scăzut pentru clienți.

În cadrul aceluiași program, compania MTZ a achiziționat și stații de încărcare rapidă a mașinilor electrice. De 40 de minute are nevoie Jaguar I-Pace pentru ca bateria sa să fie încărcată până la 80%, iar autonomia sa este aproximativ 480 de kilometri. I-Pace este pus în mișcare de două motoare electrice, care dezvoltă împreună 400 de cai putere și un cuplu de 696 Nm.

Jaguar I-Pace Munchen (9)

Legislația germană scutește de la impozit autovehiculele electrice, înmatriculate în perioada 2016-2020, în primii cinci ani de la achiziționare.

În România, prețul lui Jaguar I-Pace pornește de la 78.000 de euro.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top