Jeep Avenger 4xe va fi lansat în 2024. Trei alte modele electrice vor fi adăugate în gamă până în 2025

Jeep-Avenger-4xe concept

La evenimentul de lansare pentru modelul electric Jeep Avenger, oficialii mărcii au confirmat că anul viitor va fi lansată și o versiune 4xe pentru Avenger (tracțiune integrală, două motoare electrice) alături de alte trei modele complet electrice: Recon, Wagoneer S și un nou model ținut încă secret.

Anunțat inițial de către conceptul Jeep Avenger 4×4 prezentat la Salonul Auto de la Paris din toamna anului trecut, Jeep confirmă că gama modelului electric Avenger va primi o versiune cu tracțiune integrală începând din 2024. Numită Avenger 4xe, aceasta va folosi două motoare electrice pentru a oferi tracțiune ambelor punți, dar oficialii mărcii nu au dat mai multe detalii. Informația a fost făcută publică la evenimentul internațional de lansare a modelului Jeep Avenger ce a avut loc în sudul Spaniei și unde am avut ocazia să conducem pentru prima dată modelul electric Avenger.

Jeep-Avenger-4xe concept

Jeep va avea 4 modele electrice în gamă până în 2025

În cadrul prezentării, șeful mărcii Jeep pentru Europa, Eric Laforge, a reconfirmat faptul că marca are planuri mari la capitolul electrificare. Pe lângă faptul că toate modelele din actuala gamă sunt acum disponibile și variante plug-in hybrid, cel mai nou venit fiind noua generație Grand Cherokee, Jeep va adăuga în gamă încă patru modele complet electrice.

Jeep Recon
Jeep Recon

Primul va fi modelul Avenger 4xe cu tracțiune integrală, apoi va fi lansat modelul Recon, un off-roader complet electric inspirat din modelul Wrangler ce va utiliza platforma STLA large din cadrul grupului Stellantis. Va urma marele Jeep Wagoneer S, un SUV premium mai mare ca actualul Grand Cherokee, ce promite o accelerație de la 0 la 100 km/oră de 3,5 secunde.

Jeep Wagoneer S
Jeep Wagoneer S

Mai mult, oficialul mărcii a confirmat și un al patrulea model electric care va fi lansat în 2025, dar despre care nu au fost date nici un fel de detalii suplimentare. Modelul pare a fi un SUV subcompact ce va fi poziționat sub actualul model Avenger, dar acest lucru nu a fost confirmat de oficialii mărcii.

Jeep electric

Actualul model Jeep Avenger se bucură de succes chiar dacă a fost lansat de curând. Modelul a înregistrat 22.000 de comenzi pe piețele unde este comercializat. De menționat că Jeep propune și o variantă Avenger cu motor termic pe piețele din Italia, Spania și Polonia.

Prețuri Jeep Avenger în România

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top