Jeep Gladiator cu diesel V6 și seria specială Altitude

jeep Gladiator V6 diesel

În SUA, Jeep Gladiator își extinde gama cu o versiune V6 diesel și o serie specială numită Altitude. 

Într-o eră în care dieselul este pe cale de dispariție și mai ales în SUA are din ce în ce mai puțini adepți, Jeep montează dieselul V6 de 3 litri de la Grand Cherokee pe pick-up-ul Jeep Gladiator pentru piața americană.
Acesta dezvoltă 260 CP și 600 Nm și este disponibil pentru versiunile Sport, Overland și Rubicon ale lui Jeep Gladiator.
Pentru a face față cuplului mare de 600 Nm, motorul diesel V6 este cuplat cu o nouă transmisie automată cu 8 trepte Torque-Flite 8HP75 care este adaptată pentru schimbarea treptelor la turații mici.

jeep Gladiator V6 diesel

Același motor V6 diesel va fi montat și pe Jeep Wrangler la versiunile Sport, Overland și Rubicon care vor veni standard cu punțile spate mai robuste Dana 44 și cu raport de demultiplicare de 3,73:1.

Jeep Gladiator V6 va fi disponibil în trimestrul al treilea al acestui an. În Europa, Jeep Gladiator era așteptat pentru luna august dar se pare că este întârziat. oricum, în Europa nu va fi disponibil și cu noul motor V6 diesel de 3 litri ci doar cu motorul turbodiesel de 4 cilindri și 200 CP de la Wrangler.

În plus, tot în SUA, Jeep Gladiator va fi oferit într-o serie specială numită Altitude. Acesta se va diferenția prin grila în culoarea caroseriei cu inserții interioare gri închis și jante de aliaj de 18 inci cu pneuri 255/70 R18 Bridgestone Dueller All Terrain. Hardtop-ul negru este standard iar la interior scaunele sunt îmbrăcate în tapițerie neagră și volanul este îmbrăcat în piele cu cusături negre.

Cel mai recent model special este Jeep Gladiator Altitude. Reperele exterioare ale Jeep Gladiator Altitude 2021 includ o grilă de radiatoare de culoare corporală, cu părți interioare de culoare gri închis și inele de faruri, flăcări pentru garduri de culoarea corpului, jeep negru și ecusoane, și jante din aluminiu de 18 inci din cristal de granit, cu 255 / 70R18 Bridgestone Anvelope Dueler pentru toate terenurile de la Bridgestone. Un hardtop negru libertate este standard la Gladiator Altitude, în timp ce acoperișul dublu este disponibil ca opțiune. În interior, Gladiator Altitude este dotat standard cu scaune din țesătură neagră și volan din piele cu cusături negre.

 

 

Adaugati comentariu