Noul Jeep Gladiator – Informații și fotografii oficiale

Noul Jeep Gladiator (4)

Noul Jeep Gladiator, versiunea pick-up a lui Wrangler, apare în primele fotografii oficiale. Numele său este inspirat de modelul Gladiator din anii ’60, dar și de conceptul cu același nume prezentat în 2005. Jeep susține că avem de-a face cu cel mai capabil pick-up de clasă medie construit vreodată.

Imaginile au apărut pe un forum al fanilor Jeep după ce au fost încărcate accidental pe site-ul oficial de media al companiei. Noul Jeep Gladiator preia look-ul versiunii Wrengler, dar vine cu o benă cu o lungime de 1.524 mm.

Noul Jeep Gladiator (2)Citește și:

Test drive Jeep Wrangler

Așa cum era de așteptat, bara spate a fost redesenată și cârlige de tractare au apărut acolo. Au fost modificate și stopurile, iar roata de rezervă s-a mutat sub benă.

Jeep a decis să mențină acoperișul demontabil, Gladiator devenind astfel un vehicul 4×4 care oferă și experiențe în aer liber.

Versiunea entry-level va primi un acoperiș textil, dar vor fi disponibile și două acoperișuri rigide, Gladiator fiind extrem de personalizabil, pentru că șoferii vor putea alege și tipuri diferite de portiere și parbrize.

Noul Jeep Gladiator (5)Citește și:

Top 5 mașini care au marcat era lui Sergio Marchionne

Gama de motorizare va fi preluată de la Jeep Wrangler, prezentat în luna iulie, cu excepția motorului turbo de 2.0 litri cu 4 cilindri. Va primi în schimb, unitatea V6 de 3.6 litri cu 284 de cai putere și un cuplu de 352 Nm. Motorul poate fi cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte sau opțional, la una automată cu opt trepte.

Din 2020, sub capota lui Gladiator se va regăsi și un motor V6 EcoDiesel de 3.0 litri, care ar trebui să ofere în jur de 260 de cai putere și un cuplu de 600 Nm. Această versiune va fi disponibilă exclusiv cu transmisie automată.

Noul Jeep Gladiator (1)

Noul Jeep Gladiator va fi disponibil cu sistemele de tracțiune integrală Command-Trac și Rock-Trac, punți Dana 44 și diferențiale blocabile pe puntea față și puntea spate. Un diferențial cu alunecare limitată și anvelope de 33 de inci vor fi, de asemenea, oferite opțional.

Jeep promite că pick-ul oferă manevrabilitate și confort pe asfalt, fără a sacrifica însă, abilitățile de off-roader. Un forum al fanilor Jeep susține că Gladiator va avea cea mai bună capacitate de tractare din clasa sa, 3.470 kg.

Noul Jeep Gladiator (3)

Noul Jeep Gladiator va fi prezentat oficial la sfârșitul acestei luni, la Salonul Auto de la los Angeles. Pick-up-ul va ajunge pe piață în prima parte a anului viitor.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top