Jeep Grand Cherokee L: a cincea generație a fost lansată pe piața americană

Jeep a lansat oficial a cincea generație a modelului Grand Cherokee pe piața nord-americană.

Pentru început, acesta va fi disponibil în versiunea full-size numită Grand Cherokee L dedicată exclusiv pieței americane. Prețurile nu au fost încă anunțate pentru versiunea de 5.2 metri lungime, clienții americani urmând a putea comanda noul model din primăvara acestui an.

Pentru Europa va trebui să mai așteptăm lansarea versiunii cu dimensiuni normale programată pentru finalul anului 2021.

Jeep a preluat o serie de elemente de design de conceptul Grand Wagoneer pentru a cincea generație a modelului Grand Cherokee. La nivel de design, partea frontală impresionează prin grila lată și blocurile optice dreptunghiulare.

Pentru piața americană, modelul va primi trei sisteme de tracțiune integrală: Quadra-Trac I, Quadra-Trac II și Quadra-Drive. Suspensia pneumatică opțională Quadra-Lift poate mări garda la sol cu 60 mm.

La interior, Jeep a renunțat la o serie de butoane fizice pentru un cockpit digital inspirat tot de conceptul Grand Wagoneer. Un display de 10.25 inch este folosit în loc de planșă de bord, iar sistemul de infotainment Uconnect 5 are la dispoziție un display central de 10.1 inch.

A dispărut levierul tradițional pentru cutia de viteze automată, acesta fiind înlocuit de un selector rotativ și clapete pe volan.

Versiunea americană Grand Cherokee L poate fi configurată cu șase sau șapte locuri. Această versiune nu va fi oferită în Europa, dar ne putem aștepta la un interior similar.

La capitolul motorizări, clienții americani vor putea alege propulsorul V6 de 3.6 litri sau motorul V8 Hemi de 5.7 litri. Europenii vor primi motoare mai mici și o versiune plug-in hybrid ce va purta logo-ul 4xe.

Via Jeep

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top