Jeep Wagoneer și Jeep Grand Wagoneer: debut oficial pe piața nord-americană

autoexpert

Jeep a lansat oficial modelele Wagoneer și Grand Wagoneer pe piața din America.

Cel mai mare model din gama Jeep a debut oficial pe piața nord-americană. Disponibil în două variante numite Jeep Wagoneer și Jeep Grand Wagoneer, noul model devine nava amiral a constructorului american.

Jeep Grand Wagoneer – SUV full-size

Modelul folosește o construcție clasică cu șasiu separat și oferă trei rânduri de scaune. Pentru piața din America, Jeep Wagoneer este un SUV full-size concurând cu modele ca Chevrolet Tahoe, Ford Expedition sau Toyota Sequoia. Versiunea lungă numită Grand Wagoneer intră în luptă cu Cadillac Escalade, Lincoln Navigator sau Lexus LX.

Denumirea de Wagoneer este un de tradiție în gama Jeep, primul model ce a purtat acest nume fiind lansat în 1962.

Noua generație Jeep Wagoneer primește motorul V8 de 5.7 litri cu sistem mild-hybrid ce oferă 397 CP și 548 Nm. Este asociat cu o cutie de viteze automată cu opt trepte. Pentru modelul mai mare Grand Wagoneer, Jeep a rezervat motorul V8 de 6.4 litri ce dispune de 477 CP și 617 Nm. Transmisia este asigurată tot de cutia automată cu 8 trepte și sistem de tracțiune integrală Quadra-Trac II.

Jeep atacă segmentul de lux cu un interior pe măsură. Clienții pot alege tapițerie de piele, inserții de lemn, iar planșa de bord este complet digitală. Modelul dispune de noul sistem multimedia Uconnect 5 cu display central de 12 inch. În plus, există un al treilea ecran pentru pasagerul din față de 10.3 inch.

Pentru echipările de top, Jeep oferă sistem audio high-end furnizat de specialiștii de la McIntosh. Sistemul are 19 incinte acustice și un amplificator de 950 watti.

Via Jeep

Adaugati comentariu