Jody Scheckter în vizită la Ferrari

Săptămâna aceasta, Ferrari a primit vizita unui pilot special: campionul mondial de Formula 1 din 1979, Jody Scheckter.

Jody Scheckter, ultimul campion mondial de Formula 1 pentru Ferrari înainte de epoca Schumacher. Sud-africanul a obţinut titlul pentru Ferrari pe 9 septembrie 1979, acasă la italieni, pe Monza,  trecând linia de sosire ca la paradă, împreună cu colegul său, Gilles Villeneuve, ambii pilotând celebrul monopost Ferrari 412 T4.

Turul sediului Ferrari a început la uzina unde se produc maşinile de serie şi a continuat în departamentul cel mai drag sud-africanului, Gestione Sportiva.

 

Cu Piero Ferrari

Scheckter a fost aşteptat la celebra poartă din Via Abetone 4 de către vicepreşedintele companiei,  Piero Ferrari. Pilotul originar din East London, a vizitat linia de asamblare pentru bolizii Ferrari cu motoare V8 şi V12, apoi departamentele Nuova Meccanica şi Ferrari Classiche după care s-a îndreptat spre Gestione Sportiva, de la marginea circuitului Fiorano. Apoi, Jody a studiat cu atenţie garajul F1 Clienti, acolo unde se află o mulţime de monoposturi Ferrari de client, pe care departamentul Corse Clienti le întreţine.

Cu Mattia Binotto

Scheckter a petrecut după-amiaza acasă la echipa de Formula 1, Nuova Gestione, întreţinându-se cu şeful echipei, Mattia Binotto. Împreună cu Piero Ferrari, au trecut prin atelierele unde monoposturile de Formula 1 sunt proiectate după care au trecut în hala de asamblare şi au făcut un tur pe circuitul Fiorano.

Te-ar putea interesa si: Ferrari P80/C – Italienii nu vor să spună cât costă supercar-ul unicat

Adaugati comentariu