Joe Biden vrea flotă de mașini electrice pentru guvernul american

corvette-joe-biden-9-autoexpert.ro

Președintele Joe Biden a anunțat că vrea să schimbe flota de automobile utilizate de oficialii guvernului american cu vehicule electrice.

Flota de automobile utilizate de oficialii guvernului american este compusă în acest moment din 650.000 de vehicule din care doar 3.200 sunt electrice.

Joe Biden vrea flotă de mașini electrice pentru guvernul federal

Joe Biden, noul președinte american, a anunțat că întreaga flotă va fi înlocuită cu automobile electrice. Președintele nu a precizat în ce perioadă se va face această tranziție, dar costurile sunt estimate la 20 miliarde dolari.

“Guvernul Federal deține o flotă enormă de mașini pe care le vom înlocui cu mașini electrice curate produse în America de americani,” a anunțat noul Președinte Joe Biden. Biden este un mare susținător al vehiculelor electrice, în campania sa electorală declarând ca va susține achiziția de vehicule ecologice pentru flotele federale, de stat, poștale și locale.

Biden a mai anunțat și construcția a 550.000 puncte de încărcare pentru automobile electrice și intensificarea activității de cercetare și dezvoltare în zona energiei regenerabile.

Biden este un pasionat al automobilului, el deținând un Chevrolet Corvette din 1967. Exemplarul Corvette deținut de Joe Biden a fost un cadou de nuntă primit de la tatăl său.

Via Reuters

Adaugati comentariu