VIDEO: Viitorul președinte american Joe Biden este fan al modelului Corvette din 1967

Din păcate, Joe Biden nu va mai putea să își conducă mașina preferată după ce va fi investit în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii pe 20 ianuarie 2021.

Joe Biden, președintele ales al Statelor Unite ale Americii, este un fan al automobilelor. Și în special al modelului Chevrolet Corvette din 1967. De altfel, Biden deține un superb exemplar Corvette Stingray 1967 în versiune decapotabilă.

Însă, după ce va fi investit în funcția de președinte, va trebui să predea cheile mașinii sale favorite. Președintele american nu este lăsat să conducă de către Secret Service, nici în timpul mandatului, nici după ce mandatul său se încheie.

Pentru Biden, care este un pasionat al volanului, acest lucru va fi dificil. Mai ales că mașina sa favorită este un specială. Modelul Chevrolet Corvette Stingray deținut de Biden este echipată cu motorul V8 L79 de 327 cubic inch (5.4 litri) ce oferă 350 CP, Transmisia este asigurată de o cutie de viteze manuală cu patru trepte. Corvette-ul poate accelera de la 0 la 96 km/oră în 5.8 secunde.

În 2016, fiind invitat de Jay Leno într-un episod al serie Jay Leno’s Garage, Biden spunea: „Nu ar trebui să spun asta, dar îmi place viteza.”

Exemplarul Corvette deținut de Joe Biden a fost un cadou de nuntă primit de la tatăl său. Tatăl său deținea unul dintre cele mai mari dealeship-uri Chevrolet din statul Delaware.

Via Detroit Free Press

 

Adaugati comentariu